TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Fargo som TV-serie!

I Fargo (1996) var moralen at forbrytelse ikke lønner seg, i alle fall ikke om du er bondeknøl fra Minnesota. Som TV-serie på HBO får vi mer av Coen-brødrenes særegne karakterer.

forfatter
Publisert 13.03.14 - 22:47

TV-serien (på 10 episoder) har premiere på HBO Nordic den 23. april, og brødrene Joel og Ethan Coen (som hadde regien av filmen) er denne gangen med som produsenter.

Kultfilmen (1996) serverte oss den svært usympatiske bilselgeren (!) Jerry Lundegaard, som, i stor pengeknipe, leier noen bygdetullinger for å kidnappe hans kone. Planen er å presse svigerfaren for løsepenger og beholde mesteparten selv. Den gravide politikvinnen Marge (Frances McDormand i sin glansrolle) setter all sin prestisje inn på å løse saken.

Selvsagt går det ikke som planlagt, og Steve Buscemi og og Peter Stormare står for noen uforglemmelige karakterer og scener; deriblant en som involverer en kvistfreser…

Fargo27

Peter Stormare jobber som faen…

Fargo49

Men sliter med å få alle «kvistene» kvestet!

 

I TV-serien vil vi ikke følge de, mildt sagt, eksentriske og delvis enfoldige karakterene fra filmen (de som overlevde!) videre, serien bygger seg opp rundt en ny krimsak i Minnesota og North Dakota, med nye, og helt sikkert like originale, karakterer. Samme miljøet og samme typen karakterer, men med nytt innhold.

Rollene bekles blant annet av en av våre favorittskuespillere, Billy Bob Thornton, samt Martin Freeman, Colin Hanks, Bob Odenkirk (Breaking Bad), Julie Ann Emery og Oliver Platt.

 

FARGO - Pictured: Bob Odenkirk as Bill Oswalt. CR: Chris Large/FX

Bill Oswalt (Bob Odenkirk) tar saken i Fargo – følg med på HBO Nordic fra den 23. april!

Det hele begynner med at omstreiferen Lorne Malon (Bob Thornton) kommer til byen. Men på iMDB er han kun oppført i en episode, så hvem det er politimannen Bill Oswalt (Bob Odenkirk) skal jage i de påfølgende episodene er foreløpig uklart. Her holder HBO kortene tett til brystet.

Julie Ann Emery, Fargo

Julie Ann Emery spiller Ida Thurman i TV-serien Fargo.

 

TV-serien er skrevet av Noah Hawley, som på CV-en har TV-seriene Bones, The Unusuals og My Generation.

 

For mer info (?) om denne sære TV-serien, se denne (svært) sære videoen:

)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Alle nye strømmetitler, oktober Disse seriene/filmene kan du strømme i oktober - og nå får vi gjensyn med herlig outrerte Tanya McQuoid!
Baldwin inngår forlik Knapt ett år etter skyteskandalen i Texas er saken nå avsluttet.
Men Black Panther var ikke død! Eller? Marvel puster nytt liv i Black Panther-franchisen.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Følg Lyd & Bilde