Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Faraway Downs til Disney+ – se trailer

Luhrmann vender tilbake til Australia.

Skrevet av / 29.10.23 - 10:30
Faraway Downs til Disney+ – se trailer

I Det Herrens år 2008 kom den ekstravagante australske regissøren Baz Luhrmann (Romeo & JulietMoulin Rouge, The Great Gatsby, Elvis) med sitt kjærlighetsbrev til hjemlandet: Australia.

I Australia ble vi kjent med den pripne overklassekvinnen Lady Sarah Ashley (Kidman), mens hun hjemme i England irritert leser brev fra sin mann fra farmen i Australia. Hun er overbevist om at han ligger med andre damer, og at det er derfor han ikke vil ha henne Down under.

Faraway Downs (Foto: Disney+)

I sinne bestemmer hun seg for å reise, kun for å ankomme samme dag som mannen myrdes. En urinnvåner anklages for mordet, men Ashley, med sin Crocodile Dundee-/Indiana Jones-aktige medhjelper Drover (Hugh Jackman) mistenker raskt landets store kvegbaron, Carney (Bryan Brown), for å sabotere deres egen kvegdrift.

Les også Australia Luhrmanns episke, dog svulstige, kjærlighetsbrev til hjemlandet.

Nå lanserer Disney+ serieversjonen, Faraway Downs, av den episke historien.

 

En spilletid på nesten tre timer var åpenbart ikke nok for Luhrmann, som nå får miniserie-versjonen av filmen.

Over seks episoder kan vi snart følge, livet, strabasen og begjæret til Kidman og Jackman.

Faraway Downs_1 (3) Faraway Downs_1 (2) Faraway Downs_1 (2) Faraway Downs_1 (1)
<
>
Faraway Downs (Foto: Disney+)

 

Fra handlingsresymeet kan vi lese:

Med Nicole Kidman, Hugh Jackman, Bryan Brown, Brandon Walters, Ben Mendelsohn, David Wenham og Jack Thompson i hovedrollene, handler historien om den engelske aristokraten Lady Sarah Ashley (Kidman), som reiser halvveis over hele verden for å konfrontere sin egenrådige ektemann til selge en uvanlig eiendel: “Faraway Downs”; en storferanch på mange millioner mål i den australske villmarken.

Etter ektemannens død planlegger hensynsløse Carney (Brown) å ta landet hennes; dermed tvinges Ashely til å lå pjaltene sammen med den grovkornete storfe-cowboyen Drover (Hugh Jackman), for å beskytte ranchen.

Den svulstige eventyrromantikken utforskes gjennom øynene til unge Nullah (Brandon Walters), et urbefolkningsbarn som er fanget av regjeringens drakoniske rasepolitikk. Sammen opplever trioen fire år som forandrer livet, utforsker kjærlighetsforholdet mellom Ashley og Drover, og den uunngåelige påvirkningen andre verdenskrig fikk på Australia.

Serien får Disney+-premiere den 26. november.

Les også Kjønnskampen snudd på hodet Phoebe «Bridgerton» Dynevor kan så visst mer enn å kle seg yppig i svulstige 1800-talls ballkjoler.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Scroll to Top