Får Mikke Mus endelig sin (vel fortjente) Oscar?

8 ganger tidligere har Mikke Mus blitt nominert til Oscar - men aldri vunnet. Er 2014 85-åringens år?
forfatter

 

Den snille musen med de store ørene, og Disney-selskapets mest kjente varemerke, har «spilt» inn utallige kortfilmer, men altså aldri vunnet en Oscar-pris for sitt arbeide. Med nominasjonen av «Get a Horse» (2013) kan Oscar-lykken endelig smile til vår langhalede venn, «født» den 18. november 1928 («Steamboat Willie»).

I følge goldderby.com er «Get a Horse» den store favoritten til å stikke av med Oscar-statuetten for beste animerte kortfilm under den prestisjetunge og glamorøse prisutdelingen som går av stabelen i Los Angeles den 2. mars.

 

Get a Horse - Mickey Mouse,b

Annonse

Filmplakaten til «Get a Horse» (2013).

 

Annonse

«Get a Horse» ble laget som en hommage til de klassiske Mikke-filmene, der vår gnagervenn var i et adskillig mer fandenivoldsk humør enn han i dag opptrer i i Donald-bladene. Han røkte pipe, drakk som en sjømann, klasket litt på damer og mishandlet dyr. En skikkelig pubertal mus som ikke hadde fått rast i fra seg – og mye mer kompleks og spennende enn dagens glattpolerte versjon.

I filmen er Svarte-Petter, klassisk nok, på jakt etter museskjønnheten Minni Mus – ikke for å spise henne må vite (eller hva vet vi…), men for å kurtisere den lille musefrøken. Og Mikke må være «ridderen på den hvite hesten» som redder dagen. En særdeles morsom film som er laget i 3D, og som kombinerer klassisk håndtegnet sort-hvitt med dagens teknikk.

 

Mickey+Mouse+Get+a+Horse

Svarte-Petter stikker av med premie-musa.

 

«Get a Horse» gikk på kino som forfilm til fjorårets store helaftens Disney-film «Frozen», der handlingen var lagt til Norge. For øvrig Disneys nest mest innbringende animasjonsfilm gjennom tidende, med en (foreløpig) omsetning på NOK 6,2 milliarder; vil sannsynligvis passere «The Lion King» i løpet av året.

 

Annonse

225526__mickeygarner_l

Mikke Mus og Jennifer Garner under Oscar-utdelingen i 2003.

 

Tidligere har Mikke Mus blitt Oscar-nominert for følgende kortfilmer (primært fra gullperioden):

  • Mickey’s Orphans (1932)
  • Building a Building (1933)
  • Brave Little Tailor (1938)
  • The Pointer (1939)
  • quatter’s Rights (1946)
  • Mickey and the Seal (1948)
  • Mickey’s Christmas Carol (1983)
  • Runaway Brain (1995)

 

Annonse

 

Lyd & Bilde ønsker Mikke Mus lykke til!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.