Search
Generic filters

En rigtig heavy jul ønskes av Saruman

Heavy metal-julesingel fra den legendariske, 92-årige skuespilleren Sir Christopher Lee.

Sir Christopher Lee er en allsidig herre. Ikke bare har han medvirket i nesten 300 filmer gjennom sin mangeårige karriere. Han er også en flittig musiker. Akkurat nå er han aktuell med heavy metal(!)-julesingelen «Darkest Carols, Faithful Sing«.

darkest_carols

Filmkarriere over seks tiår
Uansett hvilken generasjon man tilhører, har enhver filmelsker et forhold til britiske Christopher Lee. Han har spilt flere store filmroller enn noen annen, og hans karriere har strakt seg over 58 år. Foreløpig. For han viser ingen tegn til å ville stoppe.

Christopher Lee er for tiden kinoaktuell i rollen som trollmannen Saruman i «Hobbitten – Femhærerslaget«. Christopher Lee kjente forøvrig Tolkien, på samme måte som han også kjente forfatteren til en annen film som han spilte skurk i, nemlig 007-forfatteren Ian Fleming, som var hans halvfetter. Lee spilte leiemorderen Francisco Scaramanga i «Mannen med den gyldne pistol». Christopher Lee har også spilt Frankenstein, Dracula, Mumien og Count Dooku (Star Wars). Ikke dårlig, når man tenker på, at Christopher Lee først debuterte som skuespiller i en alder av 24 år. Han skulle jo først gjøre seg ferdig med å kjempe i Den andre verdenskrig!

Verdens eldste heavy-musiker
Som om det ikke var nok, er Sir Christopher også en anerkjent sanger, og har en del ganger hatt sangroller i sine filmer. De senere årene har han kastet sin kjærlighet på heavy metal-sjangeren, blant annet i bandet Charlemagne, hvor han siden 2010 har vært forsanger. Christopher Lee er i en alder av 92 år den eldste heavy metal-musikeren. Noensinne! Han er angivelig også den eldste musiker som har fått plass på Billboards hitliste. Christopher Lee har i et intervju uttalt, at det vigtigste for ham er å holde seg i gang ved å gjøre de tingene han virkelig liker. «Jeg vet jo ikke hvor lenge jeg vil leve. Så hver dag er en fest, som jeg gjerne vil dele med mine fans.»

«Darkest Carols, Faithful Sing» er ikke den første tungmetal-julesangen fra Christopher Lee. Han har tidligere medvirket på «A Heavy Metal Christmas» i 2012, hvor han med dyp gravrøst sang «The Little Drummer Boy» og «Silent Night». I 2013 gjentok han suksessen med sangen «Jingle Hell».

Videoen under gir smaksprøver på alle julenumrene:

Kilde: Blabbermouth

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.