Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

En rigtig heavy jul ønskes av Saruman

Heavy metal-julesingel fra den legendariske, 92-årige skuespilleren Sir Christopher Lee.

Skrevet av / 14.12.14 - 09:32
En rigtig heavy jul ønskes av Saruman

Sir Christopher Lee er en allsidig herre. Ikke bare har han medvirket i nesten 300 filmer gjennom sin mangeårige karriere. Han er også en flittig musiker. Akkurat nå er han aktuell med heavy metal(!)-julesingelen «Darkest Carols, Faithful Sing«.

darkest_carols

Filmkarriere over seks tiår
Uansett hvilken generasjon man tilhører, har enhver filmelsker et forhold til britiske Christopher Lee. Han har spilt flere store filmroller enn noen annen, og hans karriere har strakt seg over 58 år. Foreløpig. For han viser ingen tegn til å ville stoppe.

Christopher Lee er for tiden kinoaktuell i rollen som trollmannen Saruman i «Hobbitten – Femhærerslaget«. Christopher Lee kjente forøvrig Tolkien, på samme måte som han også kjente forfatteren til en annen film som han spilte skurk i, nemlig 007-forfatteren Ian Fleming, som var hans halvfetter. Lee spilte leiemorderen Francisco Scaramanga i «Mannen med den gyldne pistol». Christopher Lee har også spilt Frankenstein, Dracula, Mumien og Count Dooku (Star Wars). Ikke dårlig, når man tenker på, at Christopher Lee først debuterte som skuespiller i en alder av 24 år. Han skulle jo først gjøre seg ferdig med å kjempe i Den andre verdenskrig!

Verdens eldste heavy-musiker
Som om det ikke var nok, er Sir Christopher også en anerkjent sanger, og har en del ganger hatt sangroller i sine filmer. De senere årene har han kastet sin kjærlighet på heavy metal-sjangeren, blant annet i bandet Charlemagne, hvor han siden 2010 har vært forsanger. Christopher Lee er i en alder av 92 år den eldste heavy metal-musikeren. Noensinne! Han er angivelig også den eldste musiker som har fått plass på Billboards hitliste. Christopher Lee har i et intervju uttalt, at det vigtigste for ham er å holde seg i gang ved å gjøre de tingene han virkelig liker. «Jeg vet jo ikke hvor lenge jeg vil leve. Så hver dag er en fest, som jeg gjerne vil dele med mine fans.»

«Darkest Carols, Faithful Sing» er ikke den første tungmetal-julesangen fra Christopher Lee. Han har tidligere medvirket på «A Heavy Metal Christmas» i 2012, hvor han med dyp gravrøst sang «The Little Drummer Boy» og «Silent Night». I 2013 gjentok han suksessen med sangen «Jingle Hell».

Videoen under gir smaksprøver på alle julenumrene:

Kilde: Blabbermouth

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top