Musikk

Heavy metal-julesingel fra den legendariske, 92-årige skuespilleren Sir Christopher Lee.
Annonse
Annonse
forfatter

Sir Christopher Lee er en allsidig herre. Ikke bare har han medvirket i nesten 300 filmer gjennom sin mangeårige karriere. Han er også en flittig musiker. Akkurat nå er han aktuell med heavy metal(!)-julesingelen «Darkest Carols, Faithful Sing«.

darkest_carols

Filmkarriere over seks tiår
Uansett hvilken generasjon man tilhører, har enhver filmelsker et forhold til britiske Christopher Lee. Han har spilt flere store filmroller enn noen annen, og hans karriere har strakt seg over 58 år. Foreløpig. For han viser ingen tegn til å ville stoppe.

Christopher Lee er for tiden kinoaktuell i rollen som trollmannen Saruman i «Hobbitten – Femhærerslaget«. Christopher Lee kjente forøvrig Tolkien, på samme måte som han også kjente forfatteren til en annen film som han spilte skurk i, nemlig 007-forfatteren Ian Fleming, som var hans halvfetter. Lee spilte leiemorderen Francisco Scaramanga i «Mannen med den gyldne pistol». Christopher Lee har også spilt Frankenstein, Dracula, Mumien og Count Dooku (Star Wars). Ikke dårlig, når man tenker på, at Christopher Lee først debuterte som skuespiller i en alder av 24 år. Han skulle jo først gjøre seg ferdig med å kjempe i Den andre verdenskrig!

Verdens eldste heavy-musiker
Som om det ikke var nok, er Sir Christopher også en anerkjent sanger, og har en del ganger hatt sangroller i sine filmer. De senere årene har han kastet sin kjærlighet på heavy metal-sjangeren, blant annet i bandet Charlemagne, hvor han siden 2010 har vært forsanger. Christopher Lee er i en alder av 92 år den eldste heavy metal-musikeren. Noensinne! Han er angivelig også den eldste musiker som har fått plass på Billboards hitliste. Christopher Lee har i et intervju uttalt, at det vigtigste for ham er å holde seg i gang ved å gjøre de tingene han virkelig liker. «Jeg vet jo ikke hvor lenge jeg vil leve. Så hver dag er en fest, som jeg gjerne vil dele med mine fans.»

Annonse

«Darkest Carols, Faithful Sing» er ikke den første tungmetal-julesangen fra Christopher Lee. Han har tidligere medvirket på «A Heavy Metal Christmas» i 2012, hvor han med dyp gravrøst sang «The Little Drummer Boy» og «Silent Night». I 2013 gjentok han suksessen med sangen «Jingle Hell».

Videoen under gir smaksprøver på alle julenumrene:

Kilde: Blabbermouth

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde