Search
Generic filters

Dumpet av Sarah Marshall

Det er uhyre sjelden vi i Hollywood-film ser nakne menn rett forfra.

Her skjer det allerede i første sekvens og blir repetert i den aller siste. Derfra kan man slutte den greie konklusjon at hele denne komedien dreier seg om sex. Likevel i amerikanske former, med elleveårsgrense satt av det norske filmtilsynet. Historiens desiderte hovedperson, Peter, er musikeren som på kveldstid skriver en blodig musikal om Dracula, mens han som levebrød legger musikk på en like blodig krimserie for TV.

Der dreier det seg om brutale mord og stadig avkappete mannlige kjønnsorganer. Kjæreste Sarah Marshall spiller hovedrollen som etterforsker. Men etter fem års samvær bryter hun forholdet fordi hun har slått seg sammen med en langhåret, tatovert britisk rockestjerne. Rammet av ubotelig kjærlighetssorg rømmer Peter til Hawaii for å glemme – så viser det seg at Sarah og hennes nye kjæreste har tatt inn på det samme hotellet. Der står det også en meget vakker dame i resepsjonen som Peter etter hvert finner trøst hos.

Stort sett foregår filmen rundt dette hotellet der Peter møter alle slags hyggelige hotellgjester og fastboende i løst sammenhengende situasjoner. Mye er ganske morsomt og alt handler i bunn og grunn om sex, menneskenes forsøk på å få det til i sengen. Litt dristig her og der, definitivt mer enn vi er vant til å se fra den kanten. Morsomt er det også, stykkevis.

Men etter hvert går lufta ut av ballongen, manusforfatteren greier ikke å fornye temaet utover i historien, det hele blir gående på tomgang. Skuespillerne virker også, all sex til tross, litt uinspirerte. Men som sagt, morsomt om ingenting et stykke på vei. DVD-en har to filmer, en kinoversjon og en forlenget. Vi nøyde oss med den korte, den er på alle måter lang nok. I et snilt hjørne gir vi fire stjerner.

Ekstramaterialet er rikholdig og inneholder en masse ekstrascener og tagninger som gikk galt. Noen av dem dristigere enn de vi fikk se i filmen. I følge coveret et uforglemmelig bonusmateriale! Den tror vi ikke på, men gir fire stjerner til alt det ”uforglemmelige”.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 22. oktober
Regi: Nicholas Stoller
Med: Jason Segel, Kristen Bell, Russelll Brand, Rachel Jansen, Paul Rudd
Land: USA      År: 2008      Tid: 1:52 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!