Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Drive

Det er ikke ofte at en relativt liten produksjon av en film blir så stor gjenstand for debatt blant kritikere verden over, og heller ikke ofte at en film klarer å splitte publikum så mye at den blir både hyllet og saksøkt! Nicolas W. Refn har klart det med Drive.

Skrevet av / 10.01.13 - 15:11
Drive

Driver (Ryan Gosling) en ensom ulv som er bilmekaniker og stuntsjåfør for filmbransjen i Hollywood på dagtid, og tar jobber som rømningssjåfør for kriminelle på natten. Han jobber helst alene men har en mentor og manager, Shannon, som hjelper ham med oppdrag. Etterhvert blir de involverte i mafiaen og lyssky virksomhet, og konflikten eskalerer når hans nye kjærlighetsinteresse blir truet.

Ryan Gosling satt visstnok selv på rettighetene til James Sallis roman, som filmen er basert på, og valgte ut Refn som regissør etter å ha sett hans Pusher-trilogi. Det var et meget godt valg og Refn fikk blant annet prisen i Cannes for beste regi. Valget av regissør er ikke tilfeldig, det er få som er dyktigere til å beskrive einstøinger på en så intelligent og subtil måte. I ren noirstil gir han oss et forstyrrende dypdykk ned i sjelen til mannen som søker å flykte fra sin fortid, og gjøre de rette tingene.

Ryan Gosling er superb i rollen som Driver og får frem et bredt spekter av følelser med enkel mimikk og få replikker. Kjemien mellom han og Mulligan er utrolig bra, og alle skuespillerne leverer fra øverste hylle. Drive er ekstremt intens og stilsikker med et dvelende tempo som plutselig eksploderer i brutale volds- og actionscener som tar pusten fra deg. Drive er absolutt årets beste film.

Les hele anmeldelsen her

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top