Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Disney+ klar for å Koke bjørn

Neste år kommer Disney+ med sin første, originale, nordiske serie.

Skrevet av / 26.12.22 - 11:01
Disney+ klar for å Koke bjørn

Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.

Disney+ har lenge snakket varmt om sine planer om egenproduksjon av nordisk originalinnhold. Nå holder underholdningsgiganten hva de har lovet, og annonserer sin første svenske originalserie.

Den kommende krimserien, Koke bjørn, baserer seg på kriminalromanen til Mikael Niemi; som har solgt millioner av eksemplarer på verdensbasis.

Koke Bjørn (Foto: Disney+)

Historien er sentrert rundt en lokal prest og en fortapt samisk gutt, som gjennom etterforskningen av en uventet drapssak får en nær relasjon.

Koke bjørn utspiller seg sommeren 1852, i en landsby med navn Kengis, nord i Sverige. Midt i det idylliske nordlige polarlandskapet møter vi den nyutnevnte presten. Mens presten har en spirituell åpenbaring som setter dype spor hos samefolket og tornedalingene, blir liket av en gjeterjente funnet i en myr. Og med det setter landsbybeboerne ut på jakt etter en drapsbjørn som de beskylder for å ha gått amok.

Mens lokalsamfunnet jakter på bjørnen de antar å være morderen, kjenner presten på en økende mistanke om at noe annet kan ha skjedd. Ikke lenge etterpå blir en annen jente funnet død, og pastorens mistanker forsterkes. Han slår da seg sammen med Jussi, en fattig samegutt, og begynner å etterforske de forskjellige sporene rundt den grusomme hendelsen.

Les også Gratulerer med kvinnedagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!

I pressemeldingen utdyper Vibeke Lia (Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic):

Vi er ekstremt stolte over å kunne annonsere den aller første nordiske originalproduksjonen fra Disney+. «Koke bjørn» har alt vi ønsker å tilby vårt voksne publikum – en dyp og innholdsrik historie, midt i det storslåtte nordiske landskapet. Jeg har stor tro på at den vil finne veien inn i hjerterota til publikum, også langt utover Nordens grenser, noe vi gleder oss veldig til. I EMEA-markedet vil vi ha 60 lokale produksjoner for Disney+ innen 2024, samtidig som vi fortsetter å jobbe sammen med fantastiske og nytenkende filmskapere og -produsenter.

Forfatter, Mikael Niemi, “Koke bjørn” (Foto: Peter Knutson / Forlaget Oktober)

Mikael Niemi følger opp:

Jeg kjenner på mye glede og store forventninger til produksjonen av «Koke bjørn». Det skal bli spennende å følge den samiske gutten Jussi og hans møte med pastoren, og se deres kamp mot ondskapen som herjer i den nordlige villmarken. Vi får følge en historie om kløkt og mot, men også menneskets lengsel etter både guddommelig og menneskelig kjærlighet.

Manuset til Koke bjørn er skrevet av Jesper Harrie (Solsidan), og serien vil bestå av seks episoder.

Koke Bjørn_2 Koka Bjørn_1
<
>
Koke bjørn (Foto: Disney+)

Disney Nordic annonserer nå at serien skal regisseres av norske Trygve Allister Diesen, som blant annet står bak Irvine Welsh’s Crime, spillefilmen Red (med Brian Cox i hovedrollen), samt var medskaper, forfatter og regissør for Wisting og Torpedo.

I tillegg kan Disney+ nå bekrefte at store deler av produksjonen vil foregå i Finland.

Å ha en svensk manusforfatter, en norsk regissør, i tillegg til at mesteparten av produksjonen skal foregå i Finland, i en dramaserie som foregår i Sverige er et bevis på hvordan «Koke Bjørn» er en nordisk produksjon fullt og helt. Det finnes utrolig dyktige talenter i hele Norden, og jeg er utrolig stolt over at vi har vært i stand til å samle et sterkt team, med folk fra intet mindre enn tre land, til å jobbe med dette fantastiske prosjektet.

– Vibeke Lia, Disney+

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.

Disney+ har enn så lenge ikke annonsert en dato for hverken start av innspillingen, eller når vi kan forvente strømmepremiere av denne svenske krimserien.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Close your eyes!

Kansellert!

Fra Yellowstone til spionthriller!

Gjensyn!

Siste sesong!

Ny trailer fra mannen bak atombomben!

Scroll to Top