De hemmelige Netflix-kategoriene

Slik finner du kategoriene Netflix ikke viser deg.

Skrevet av / 21.01.16 - 13:00
De hemmelige Netflix-kategoriene

En av de intressante funksjonene i Netflix er anbefalingssystemet. Foruten å vise deg nye og «trendede» titler bruker det din historikk for å finne kategorier av filmer og TV-serier det tror du liker. Som «spennende amerikansk TV-drama» eller «kyniske komedier».

Disse spennende kategoriene kan virkelig hjelpe en til å finne titler som man ikke en gang visste fantes på Netflix. Men hva gjør man om man liker en kategori som Netflix ikke har gjettet at man vil se?

En ledetråd for PC- og Mac-brukere er å se på nettleserens adressefelt. For eksempel er adressen for «TV-serier med sterk kvinnelig hovedrolle som kan slukes» www.netflix.com/browse/genre/1189826

Man kan prøve ut nummer i slutten av adressen slumpvis. Men heldigvis har hjelpsomme internettbrukere begynt å katalogisere koder de har oppdaget.

netflixcodes.me kan du enkelt klikke på kategoriene og begynne å oppdage alle de gjemte skattene på Netflix.

Om du bruker nettleseren Chrome kan du også laste ned utvidelsen Netflix Hidden Category Search for å enkelt søke blant de påståtte 5.000(!) kategoriene.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top