TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Darth Vader vil være president i Ukraina

Når Darth Mykolaiovych Vader ikke jobber på sitt kandidatur som landsleder, bruker han tiden på broderier, familien og sin golden retriever.

forfatter
Publisert 17.12.15 - 12:07

Døde Darth Vader virkelig i slutten av «The Empire Strikes Back», eller trakk han seg, som Elvis, tilbake til en mer privat tilværelse, fjernt fra rampelyset?

Hvis man går en tur i den ukrainske havnebyen Odessa, kan man risikere å støte på den mest ikoniske filmskurken av dem alle, mens han lufter sin hund i parken eller handler på supermarkedet.

Den mørke fyrste på indkøb. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters
Den mørke fyrsten på handletur. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters

Darth Mykolaiovych Vader (det heter han faktisk!) har valgt å leve sitt liv i skikkelse av Sith-fyrsten. Og han har store planer for sin by og sitt land. Han stilte i høst opp til posten som borgermester i Odessa, støttet av et kontingent av storm troopers, og selv om han ikke vant, klarte han å bli nummer 15 blant 42 kandidater.

I virkeligheten er Odessa nok for lite for Vader. Derfor jobber han nå i stedet for å bli president i Ukraina. I en underskriftsinnsamling på nettet fikk han over 25.000 støtteerklæringer fra folk, som mente at han kunne vært et minst like så godt valg som den nåværende statsministeren, Arseny Yatseniuk.

Nyhetstjenesten Reuters har møtt den mørke fyrsten i hans leilighet i Odessa, som han deler med sin kone og barn, og hvor han får tiden til å gå med broderier og boliginnredning.

Det låter fjernt. Men man skal aldri undervurdere Den Mørke Siden!

Se Reuters bildeserie om den ukrainske Darth Vader.

Kilde: Reuters

Artikkelfoto: Valentin Ogrienko /Reuters

 

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde