Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Cloverfield

For ni år siden fikk vi den internettopphausete liksom-dokumentaren The Blair Witch Project.

Skrevet av / 19.08.08 - 09:00
Cloverfield

Cloverfield slipper vanskelig unna sammenligning med Blair Witch, pga. samme konsept med liksom-dokumentar, bruk av ukjente skuespillere og bakmenn som kastet seg over samme markedsføringsmåte, internett. I stedet for skrømt i skogen får vi her Godzilla møter Blair Witch! Og i motsetning til den fullstendig overvurderte Blair Witch fungerer faktisk Cloverfield meget bra på sine premisser.

Historien er svært så enkel enkel der vi i nåtidens New York blir flue på veggen i en avskjedsfest til en ungdomsgjeng, en avskjedsfest en av deltagerne har fått i oppgave å dokumentere.  Her er intriger, sjalusi, utroskap og misunnelse.

Men alt dette spiller birolle til filmens virkelige hovedperson monsteret ”Chernabog” (vi kaller ham Chernabog fordi han minner om Chernabog i Walt Disneys Fantasia fra 1940). Når det skyskraperhøye monsteret ankommer New York går festen fra himmel til helvete. Den resterende timen består av en kontinuerlig intens flukt for å overleve.

Spennende er det og Abrams (regi) har funnet mange velegnede locations, ikke minst falt vi for sekvensen nede i T-bane tunnelene. Det at vi aldri får hverken noen for- eller etterhistorie er med på å støtte opp rundt det autentiske dokumentarpreget. Dessverre er filmens originalitet, håndholdt handycam, også dens forbannelse.

Jo visst føler du deg mer ”til stede” med denne måten å filme på og det fremstår mer autentisk, på den annen side blir det etter hvert både slitsomt og noe irriterende. Heldigvis er Cloverfield kun 81 minutter, for dette holder ikke i lengden. Sannsynligvis heller ikke en film du vil se flere ganger.

Billedkvaliteten er så som så, men lydsporet er meget bra. Av bonusmateriell er det kun kommentarspor og noen utelatte scener. Den slippes også i special edition.

Tor Aavatsmark

 

 

Release: 9. juli
Regi: Matt Reeves
Med: Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller, Michael Stahl-David, Mike Vigel
Land: USA    År: 2008    Tid: 1:21 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top