Search
Generic filters

Burn After Reading

Det er deilig å se en amerikansk film helt uten vakre tenåringer i California, bare med voksne mennesker fra storbyens borgerskap. På overflaten kanskje vellykkede, men på undersiden ganske tvilsomme individer alle sammen. Dette er ikke brødrene Coens aller beste film, men den er som de fleste andre leken og full av intelligent humor som fryder hele veien gjennom mot en brå og litt for avbrutt slutt.

Det begynner med at CIA-agent John Malkovich blir degradert for litt mye drikking og deretter sier opp selv. Hjemme har han hustru og lege Tilda Swinton som har et forhold til George Clooney. På et treningsinstitutt finner fysioterapeut Brad Pitt en CD med den påbegynte selvbiografien til agent Malkovich, og tror han med assistanse av kollega Frances McDormand kan selge hemmeligheten til den russiske ambassaden. Enkelt er det ikke, og vanskeligere blir det ettersom de forskjellige menneskene blir erotisk involvert i hverandre. Og helt henger vel ikke historien i hop, uten at det gjør så mye.

Etter en litt rotete åpning hvor man ikke helt vet hvilken vei dette bærer, har vi det storartet morsomt hele veien gjennom livet slik det må arte seg rundt maktapparatet i Washington. Ikke noe dypere, men nok til at vi blir glade og fornøyde, for dette er ikke bare Coen-brødrenes film. Skuespillerne Clooney, Swinton og McDormand fryder seg helt åpenbart i rollene og gir oss humrende underholdning. At vi synes Brad Pitt faller litt utenfor er kanskje vår skyld. Fem stjerner til film, lyd og bilde. Til ekstramaterialet hører flere bakomfilmer med skuespillere og regissører. Intelligent det også. Fem stjerner.

Pål Bang-Hansen

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.