Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Burn After Reading

Det er deilig å se en amerikansk film helt uten vakre tenåringer i California, bare med voksne mennesker fra storbyens borgerskap. På overflaten kanskje vellykkede, men på undersiden ganske tvilsomme individer alle sammen. Dette er ikke brødrene Coens aller beste film, men den er som de fleste andre leken og full av intelligent humor som fryder hele veien gjennom mot en brå og litt for avbrutt slutt.

Skrevet av / 29.03.09 - 22:00
Burn After Reading

Det begynner med at CIA-agent John Malkovich blir degradert for litt mye drikking og deretter sier opp selv. Hjemme har han hustru og lege Tilda Swinton som har et forhold til George Clooney. På et treningsinstitutt finner fysioterapeut Brad Pitt en CD med den påbegynte selvbiografien til agent Malkovich, og tror han med assistanse av kollega Frances McDormand kan selge hemmeligheten til den russiske ambassaden. Enkelt er det ikke, og vanskeligere blir det ettersom de forskjellige menneskene blir erotisk involvert i hverandre. Og helt henger vel ikke historien i hop, uten at det gjør så mye.

Etter en litt rotete åpning hvor man ikke helt vet hvilken vei dette bærer, har vi det storartet morsomt hele veien gjennom livet slik det må arte seg rundt maktapparatet i Washington. Ikke noe dypere, men nok til at vi blir glade og fornøyde, for dette er ikke bare Coen-brødrenes film. Skuespillerne Clooney, Swinton og McDormand fryder seg helt åpenbart i rollene og gir oss humrende underholdning. At vi synes Brad Pitt faller litt utenfor er kanskje vår skyld. Fem stjerner til film, lyd og bilde. Til ekstramaterialet hører flere bakomfilmer med skuespillere og regissører. Intelligent det også. Fem stjerner.

Pål Bang-Hansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top