Bosch vender tilbake

Gjør deg klar for nok en sesong av krimserien basert på Michael Connelys bestselgende bøker.

Skrevet av / 23.02.16 - 14:51
Bosch vender tilbake

Andre sesong av Amazons krimserie Bosch har premiere den 12. mars. Forfatter Michael Connellys kjente rollefigur, L.A-etterforskeren Harry Bosch, spilles, som i første sesongen, av Titus Welliver.

Harry Bosch er i andre sesong tilbake i jobben etter en ufrivillig pause. Hans første sak kan vise seg å være mer utfordrende enn han noensinne hadde forestilt seg.

Levningene av en person blir funnet i bagasjerommet på en bil på Mulholland Drive. Personen har tilsynelatende en relasjon til mafiavirksomhet, og leder Bosch på sporet av korrupsjon og organisert kriminalitet i både L.A og Las Vegas. Etter hvert som saken blir mer kompleks og personlig, kommer Bosch nærmere de mørke sidene ved det amerikanske politiet.

«Vi har utvidet den originale historien, og jeg tror at historien nå vil vise oss mange av de tingene som er viktige i dagens samfunn, som politikorrupsjon og terrorisme» fortalte forfatter og utøvende produsent Michael Connelly under Television Critics Associations presseturné denne vinteren.

Den nye sesongen er basert på Connellys kriminalromaner Mannen i bagasjerommet, Utfor kanten og Den siste coyote.

I tillegg til Welliver i hovedrollen, spiller Lance Reddick, Jamie Hector, Amy Aquino, Emilia Ares Zoryan, Sarah Clarke og Jeri Ryan i andre roller. Serien er skrevet av Eric Overmyer og Michael Connelly.

Hele sesong 1 og 2 av Bosch blir tilgjengelig på HBO Nordic 12. mars.

 

(Foto: Produsenten)
Titus Welliver spiller Harry Bosch (Foto: HBO)

Titus Welliver
Hollywood-veteranen Titus Welliver begynte sin skuespillerkarriere på New York University. Hans første betalte skuespillerjobb var da han spilte redneck på en bar i filmen Navy Seals sammen med Charlie Sheen. Han har senere hatt roller i filmer som bl.a. Mulholland Falls og The Doors.  Roller på tv-skjermen inkluderer blant annet Deadwood, Lost, Sons of Anarchy og The Good Wife. I 2012 spilte Welliver rollen som Bates i Ben Afflecks prisbelønte film Argo, og han er snart å se i Afflecks nye film Live by Night, basert på en roman av Dennis Lehanes.

(Foto: Produsenten)
Titus Welliver og Michael Connelly.

Michael Connelly
Michael Connelly er forfatter av 28 bestselgende romaner og en av nåtidens mest suksessfulle forfattere. Bøkene hans har solgt mer enn 55 millioner eksemplarer over hele verden og er oversatt til 39 ulike språk. Connelly har vunnet en rekke priser for sitt arbeid. Han var tidligere journalist i Los Angeles Times og gikk over til å bli forfatter på heltid da han vant den prestisjetunge Mystery Writers of America Edgar Award for sin første roman The Black Echo i 1992. Deretter ble boken Blodspor (Blood Work) fra 1998 filmatisert med Clint Eastwood i hovedrollen og senest hadde han en  kjempesuksess i 2011 med filmatiseringen av The Lincoln Lawyer hvor Matthew McConaughey spilte hovedrollen.

 

(Foto: Produsenten)

HBO Nordic

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gentlemanstyven vender tilbake

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Scroll to Top