Search
Generic filters

BitTorrent produserer egen TV-serie

Selskapet, hvis software best er kjent for piratkopiering, tar nå kampen opp mot Netflix og Amazon.

Nedlasting av filer via torrent-fildelingssystemet har et tvilsomt rykte og blir ofte sett i forbindelse med piratkopiering av film og TV-serier. Men det er urimelig, mener selskapet BitTorrent, som står bak en av de mest brukte torrent-klientene på internett.

Folkene bak BitTorrent har lenge forsøkt å påpeke at fildelingsmetoden blir brukt til mange lovlige formål – som for eksempel nedlasting av Linux-distribusjoner og annen gratis programvare – og nå tar selskapet et nytt og overraskende skritt for å komme seg bort fra det piratimaget. BitTorrent vil nemlig produsere sin egen TV-serie, som skal distribueres helt lovlig via torrents.

Serien kommer til å hete Children of the Machine, og det er snakk om en sci-fi-serie produsert av Marco Weber, som også står bak filmer som Unthinkable, Brooklyn’s Finest og Igby Goes Down.

3925786420

Serien vil bli tilgjengelig med og uten reklame. Uten reklame vil hele serien på åtte avsnitt komme til å koste ca 40 kroner.

Det er nemlig innebygd en betalingsmulighet – en såkalt paygate – i BitTorrents programvare, hvilket gjør det mulig for innholdsleverandører å bruke Torrent-fildeling til å distribuere betalt innhold. Eksempelvis Thom Yorke, Radioheads forsanger, utga sitt siste soloalbum på denne måten. Men også kunstnere som Moby, Pixies, Public Enemy, Alice in Chains og Atari Teenage Riot har gitt ut sin musikk som offisielle BitTorrent bundles.

Children of the Machine forventes å bli ferdig sent i 2015.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker