Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

BitTorrent produserer egen TV-serie

Selskapet, hvis software best er kjent for piratkopiering, tar nå kampen opp mot Netflix og Amazon.

Skrevet av / 05.12.14 - 14:43
BitTorrent produserer egen TV-serie

Nedlasting av filer via torrent-fildelingssystemet har et tvilsomt rykte og blir ofte sett i forbindelse med piratkopiering av film og TV-serier. Men det er urimelig, mener selskapet BitTorrent, som står bak en av de mest brukte torrent-klientene på internett.

Folkene bak BitTorrent har lenge forsøkt å påpeke at fildelingsmetoden blir brukt til mange lovlige formål – som for eksempel nedlasting av Linux-distribusjoner og annen gratis programvare – og nå tar selskapet et nytt og overraskende skritt for å komme seg bort fra det piratimaget. BitTorrent vil nemlig produsere sin egen TV-serie, som skal distribueres helt lovlig via torrents.

Serien kommer til å hete Children of the Machine, og det er snakk om en sci-fi-serie produsert av Marco Weber, som også står bak filmer som Unthinkable, Brooklyn’s Finest og Igby Goes Down.

3925786420

Serien vil bli tilgjengelig med og uten reklame. Uten reklame vil hele serien på åtte avsnitt komme til å koste ca 40 kroner.

Det er nemlig innebygd en betalingsmulighet – en såkalt paygate – i BitTorrents programvare, hvilket gjør det mulig for innholdsleverandører å bruke Torrent-fildeling til å distribuere betalt innhold. Eksempelvis Thom Yorke, Radioheads forsanger, utga sitt siste soloalbum på denne måten. Men også kunstnere som Moby, Pixies, Public Enemy, Alice in Chains og Atari Teenage Riot har gitt ut sin musikk som offisielle BitTorrent bundles.

Children of the Machine forventes å bli ferdig sent i 2015.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top