Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ben Affleck blir neste Batman!

Da er det klart: Ben Affleck vil innta rollen som Batman i Zack Snyders oppfølger til Man of Steel.

Skrevet av / 23.08.13 - 17:08
Ben Affleck blir neste Batman!

Lewis G. Wilson, Robert Lowery, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney og Christian Bale er alle menn som har ikledd seg den sorte kappen til vigilanten Batman. Mangemilliardæren Bruce Wayne som sverget å bekjempe urettferdighet etter at foreldrene ble myrdet, fikk et gigantisk (og vel fortjent) comeback med filmene til Christopher Nolan; der Christian Bale på eklatant vis kledde hovedrollen som playboy og hardtslående hevner.

I rekken av superhelter som har fått rebootet filmkarrieren sin er Nolans Batman-trilogi så definitivt blant de mest vellykkede. Tidligere i år restartet Zack Snyder (300, Watchmen) Supermann, en filmserie som ble forsøkt gitt kunstig liv i 2006 med Christopher Reeve look-alike Brandon Routh – men det ble ingen kassasuksess. Snyder, drimot, fikk folk til å strømme til kinoene for å se Man of Steel tidligere i år, og en oppfølger ble raskt planlagt. Tittelen blir altså Superman vs. Batman, med premiere i 2015.

superman___batman

Affleck har hatt stor suksess som regissør de siste årene, senest med Oscarvinneren for årets beste film, Argo, men har en betydelig mer brogete karriere som skuespiller. Og superhelt har han spilt før, som den blinde Daredevil i den halvveis vellykede filmatiseringen fra 2003.

Warners Bros har satset på en skuespiller de fra før har et tett samarbeide med, og som ikke minst har gitt selskapet stor suksess, blant annet som regissør av Gone Baby, Gone og Argo. Regissør Snyder uttaler følgende til Variety om valget av Affleck: “Ben provides an interesting counter-balance to Henry’s Superman. He has the acting chops to create a layered portrayal of a man who is older and wiser than Clark Kent and bears the scars of a seasoned crime fighter, but retain the charm that the world sees in billionaire Bruce Wayne. I can’t wait to work with him.”

Valget av Affleck har allerede medført heftige diskusjoner på verdensveven, der det, i første omgang, virker som om han har det store flertallet i mot seg. Og det skal sies, det er en lang vei fra hovedrollen i Gigli til Batman; spesielt med tanke på hvor ekstremt vellykket Christian Bale var. Affleck har så visst fått noen store sko å fylle…

Batman vs. Superman ligger foreløpig an til USA-premiere den 17. juli 2015.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top