Animasjon

Et herlig gjensyn med de svingende kattene i Disneys versjon av Paris anno 1910.


Walt Disneys 20. helaftens tegnefilm er historien om den rike Madame, hennes katt Duchess (Eva Gabor) og hennes tre bortskjemte kattunger. Ved hjelp av sin eksentriske advokat testamenterer hun hele arven sin til kattene, etter deres død skal hovmesteren, Edgar, få det resterende – dermed tar Edgar affære og dumper dem på bondelandet utenfor Paris.

Ved hjelp av bohemkatten Thomas O’Malley begynner kattene den lange ferden tilbake til byen. Tegnestilen, med akvarellbakgrunn og en noe røff blyantstrek, er sjarmerende så det holder og med på å gi karakterene fantastisk vitalitet. Selve plottet er meget enkelt og forutsigbart men det er alle de sjarmerende hovedpersonene, birollene (vi elsker onkel Waldo!), og den herlig svingende musikken som løfter denne animasjonsfilmen godt over gjennomsnittet.

Aristokattene er en film som vil glede hele familien fra de minste til de eldste, også i de kommende 38 årene!

Blendende restaurering av billedet, med fantastisk skarpe farger og gode kontraster, gir full pott. Lydsporet er litt tamt. Bonusmateriell er bl.a. en kort dokumentar om kattedyr (fortalt av Walt Disney), en klassisk kortfilm, to utelatte sangnumre, trailers, stillbilder og spill for de minste.

Tor Aavatsmark

 

Release: 3. september
Regi: Wolfgang Reitherman
Med: Phil Harris, Eva Gabor, Sterling Holloway, Scatman Crothers
Land: USA     År: 1970     Tid: 1:16 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.