TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Aristokattene

Et herlig gjensyn med de svingende kattene i Disneys versjon av Paris anno 1910.

forfatter
Publisert 19.10.08 - 15:16


Walt Disneys 20. helaftens tegnefilm er historien om den rike Madame, hennes katt Duchess (Eva Gabor) og hennes tre bortskjemte kattunger. Ved hjelp av sin eksentriske advokat testamenterer hun hele arven sin til kattene, etter deres død skal hovmesteren, Edgar, få det resterende – dermed tar Edgar affære og dumper dem på bondelandet utenfor Paris.

Ved hjelp av bohemkatten Thomas O’Malley begynner kattene den lange ferden tilbake til byen. Tegnestilen, med akvarellbakgrunn og en noe røff blyantstrek, er sjarmerende så det holder og med på å gi karakterene fantastisk vitalitet. Selve plottet er meget enkelt og forutsigbart men det er alle de sjarmerende hovedpersonene, birollene (vi elsker onkel Waldo!), og den herlig svingende musikken som løfter denne animasjonsfilmen godt over gjennomsnittet.

Aristokattene er en film som vil glede hele familien fra de minste til de eldste, også i de kommende 38 årene!

Blendende restaurering av billedet, med fantastisk skarpe farger og gode kontraster, gir full pott. Lydsporet er litt tamt. Bonusmateriell er bl.a. en kort dokumentar om kattedyr (fortalt av Walt Disney), en klassisk kortfilm, to utelatte sangnumre, trailers, stillbilder og spill for de minste.

Tor Aavatsmark

 

Release: 3. september
Regi: Wolfgang Reitherman
Med: Phil Harris, Eva Gabor, Sterling Holloway, Scatman Crothers
Land: USA     År: 1970     Tid: 1:16 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend