Kavalkade 2013

En ekte auteur med en triumf av en film som allerede står som en moderne klassiker.
Annonse
Annonse
forfatter

Amour

Georges (Trintignant) og Anne (Riva) er et gammelt ektepar i 80-årene som bor sammen i en stor leilighet i Paris. Begge er høyt utdannede og pensjonerte musikklærere med felles respekt og kjærlighet for hverandre. Når Anne blir rammet av slag bestemmer Georges seg for å pleie henne hjemme, noe som blir en stor utfordring for dem begge og det livet som de har bygd opp over mange år.

Amour er et klassisk kammerspill hvor omtrent hele handlingen foregår i leiligheten med så og si bare to skuespillere. Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Riva imponerer stort og det er utrolig at ikke sistnevnte vant Oscar for beste kvinnelige skuespillerinne. Ellers er alt med filmen ren perfeksjon: Manuset og regien til Haneke, utsøkt foto av Darius Kondji og førsteklasses produksjonsdesign. Amour vant også Oscar og Golden Globe for beste fremmedspråklige film, og har sanket over førti andre internasjonale priser. Sjelden har livet og kjærligheten blitt beskrevet så sterkt og vakkert uten spor av sentimentalitet og melodramatiske effekter. Seks skinnende stjerner!

På Blu-ray imponerer også Amour. Selv om ekstramateriellet kun består av en liten halvtimes bakomfilm, så er den veldig flott! Lyden er det lite eller ingenting å utsette på, og bildet er rett og slett særdeles bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?