Kavalkade 2013

En ekte auteur med en triumf av en film som allerede står som en moderne klassiker.
Annonse
Annonse
forfatter

Amour

Georges (Trintignant) og Anne (Riva) er et gammelt ektepar i 80-årene som bor sammen i en stor leilighet i Paris. Begge er høyt utdannede og pensjonerte musikklærere med felles respekt og kjærlighet for hverandre. Når Anne blir rammet av slag bestemmer Georges seg for å pleie henne hjemme, noe som blir en stor utfordring for dem begge og det livet som de har bygd opp over mange år.

Amour er et klassisk kammerspill hvor omtrent hele handlingen foregår i leiligheten med så og si bare to skuespillere. Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Riva imponerer stort og det er utrolig at ikke sistnevnte vant Oscar for beste kvinnelige skuespillerinne. Ellers er alt med filmen ren perfeksjon: Manuset og regien til Haneke, utsøkt foto av Darius Kondji og førsteklasses produksjonsdesign. Amour vant også Oscar og Golden Globe for beste fremmedspråklige film, og har sanket over førti andre internasjonale priser. Sjelden har livet og kjærligheten blitt beskrevet så sterkt og vakkert uten spor av sentimentalitet og melodramatiske effekter. Seks skinnende stjerner!

På Blu-ray imponerer også Amour. Selv om ekstramateriellet kun består av en liten halvtimes bakomfilm, så er den veldig flott! Lyden er det lite eller ingenting å utsette på, og bildet er rett og slett særdeles bra!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.