Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets film

Se Napoli og dø er et gammelt ordtak, for karakterene i Matteo Garrones mesterverk, Gomorra, blir ordtaket vel realistisk! Gomorra fjerner all romantikken rundt mafiaen som vi er så vant til fra filmer som Gudfaren, Goodfellas og Sopranos, for her er det helt klart ikke bare søppeltømmingen i Napoli det er noe råttent ved.  

Skrevet av / 31.12.09 - 23:00
Årets film

Gomorra spenner over et meget bredt register, men konsentrerer mye av fortellingen rundt en nedslitt boligblokk der gutten Toto bor. Drømmen er å komme inn blant de voksne gutta som driver kokainfabrikken og selger stoffet.

Det begås forbrytelser, skytes og drepes hele tiden, og vi møter ikke et eneste menneske på den rette siden av loven. Politiet ser vi bare som statister av og til, selv ikke drapsmenn blir tatt. Det hele fortalt i en rå, realistisk, ofte håndholdt stil der vi aner at mange av skuespillerne er hentet rett fra Napolis gater, slik høres det ut på den temmelig uforståelige dialekten. Det virker dessverre forferdelig ekte alt sammen, og ikke spekulativt. Filmen er over to timer lang, og en skrekkelig fin opplevelse.

Regi: Matteo Garrone, År: 2008
Distributør: SF Norge as
Release: 13. mai

Les hele anmeldelsen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top