Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets beste film

Premisset for Black Swan kan sikkert for mange høres ganske kjedelig ut: En film om en lettere forstyrret og frustrert ballerina med Natalie Portman i hovedrollen.

Skrevet av / 01.02.12 - 04:22
Årets beste film

Black Swan

Sannheten er at Black Swan er blitt en fantastisk film som viser at Darren Aronofsky ikke bare har vært heldig med sine tidligere filmer Requiem for a Dream (2000) og The Wrestler (2008) – han viser at han er en av de aller beste filmskaperne vi har sett de siste ti årene.

Portman er elev på balletkompaniet og drømmer om rollen som prima ballerina i nyoppsetning av Tsjajkovskijs Svanesjøen. Utfordringen med stykket er at hun også må danse den sorte svanens rolle. Til det må hun hente frem alle sine destruktive og lidenskapelige egenskaper som ligger under hennes kontrollerte og sårbare ytre. Etter hvert driver Nina seg selv inn i galskapen og det aller dypeste mørke for å finne oppskriften på den sorte svanen.

Det er utrolig imponerende hva Aronofsky har fått ut av historien! Han blander Svanesjøens tematikk med de mest fandenivoldske elementer fra fantasythriller. Publikum blir dratt mellom skjønnhet og grusomhet på en sømløs måte som skaper en utrolig uhygge og spenning. Filmen bygger seg fantastisk opp og ender med et fascinerende klimaks som gir deg både svanehud og svettetokter. Em klassiker!

BD-en anbefales på det sterkeste med massevis av ekstramateriell som bl.a. inkluderer 12 minidokumentarer og en timeslang bakomfilm. Bildet er utrolig bra til å være filmet med en blanding av digital foto og 16 mm film og lydsporet er helt i toppklasse.

Les anmeldelsen her

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top