Search
Generic filters

Årets beste film

Premisset for Black Swan kan sikkert for mange høres ganske kjedelig ut: En film om en lettere forstyrret og frustrert ballerina med Natalie Portman i hovedrollen.

Black Swan

Sannheten er at Black Swan er blitt en fantastisk film som viser at Darren Aronofsky ikke bare har vært heldig med sine tidligere filmer Requiem for a Dream (2000) og The Wrestler (2008) – han viser at han er en av de aller beste filmskaperne vi har sett de siste ti årene.

Portman er elev på balletkompaniet og drømmer om rollen som prima ballerina i nyoppsetning av Tsjajkovskijs Svanesjøen. Utfordringen med stykket er at hun også må danse den sorte svanens rolle. Til det må hun hente frem alle sine destruktive og lidenskapelige egenskaper som ligger under hennes kontrollerte og sårbare ytre. Etter hvert driver Nina seg selv inn i galskapen og det aller dypeste mørke for å finne oppskriften på den sorte svanen.

Det er utrolig imponerende hva Aronofsky har fått ut av historien! Han blander Svanesjøens tematikk med de mest fandenivoldske elementer fra fantasythriller. Publikum blir dratt mellom skjønnhet og grusomhet på en sømløs måte som skaper en utrolig uhygge og spenning. Filmen bygger seg fantastisk opp og ender med et fascinerende klimaks som gir deg både svanehud og svettetokter. Em klassiker!

BD-en anbefales på det sterkeste med massevis av ekstramateriell som bl.a. inkluderer 12 minidokumentarer og en timeslang bakomfilm. Bildet er utrolig bra til å være filmet med en blanding av digital foto og 16 mm film og lydsporet er helt i toppklasse.

Les anmeldelsen her

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.