Årets beste filmer og TV-serier

Langt over 100 TV-serier og filmer har vi pløyd igjennom over året som har gått. Mye bra, særdeles mye middelmådig og overraskende få som har fått full score.

Skrevet av / 30.10.17 - 23:01
Årets beste filmer og TV-serier

Å oppsummere et helt år med filmer og TV-serie er alltid en besynderlig opplevelse. Overraskende mange har man glemt, perler kommer igjen frem fra glemselen, mens man samtidig får et mer helhetlig bilde av året som har gått. Og summa summarum kan vi oppsummere med at 2017 ble et år preget av middelmådighet.

Nok et år ble storfilmene (i betydningen et STORT budsjett) fra Hollywood dominert av gjenbruk og remakes. Overfokuset på superhelter fortsatte for fullt også i år. Mange av de fremste produksjonene kom fra skaperne av TV-serier. Her ser vi ofte, en mye større vilje til å satse på noe nytt enn det relativt konforme som spys ut av Hollywood-fabrikkene.

Netflix flesket til med tidenes dyreste TV-serie i storproduksjonen The Crown, om dronning Elisabeths tidlige regjeringstid. Blant de gamle traverne er det fortsatt Game of Thrones som imponerer mest. Av friskt blod lot vi oss fascinere av skremmende godt skuespill i Big Little Lies, mens årets mest spennende nykommere var den dystopiske fremtidsvisjonen The Handmaid’s Tale, nyskapende og dagsaktuelt drama.

 

ÅRETS BESTE FILM
Manchester By the Sea

Casey Affleck og Kyle Chandler i «Manchester By the Sea» (Foto: Universal Sony)

 

Vondt og vakkert om bunnløs sorg. En liten filmperle om tap, fortvilelse, familie og det å komme seg videre i livet.

De to brødrene Lee og Joe Chandler vokser opp i den søvnige småbyen Manchester i New England, en times tid nord for storbyen Boston. I voksen alder oppdager familien at John lider av en uhelbredelig hjertesykdom.

En film du vil huske lenge, både for den sterke historien, men ikke minst for skuespillerprestasjonene og den glimrende, autentiske, dialogen. 6 stjerner og utmerkelsen Årets Beste film!

Les hele anmeldelsen her!

Fakta

  • Blu-ray
  • Release: 12. juni 2017
  • Regi: Kenneth Lonergan
  • FILM: 6

 

 

ÅRETS BESTE TV-SERIE
Bloodline, sesong 3

Kyle Chandler som John Rayburn i «Bloodline, sesong 3» (Foto: Netflix)

 

Mesterlig avslutning på sagaen om familien Rayburn, en familie med flere mørke hemmeligheter enn det er stjerner på himmelhvelvingen.

Som sine karakterer er heller ikke serien feilfri. Den blir etter hvert litt for mye utrolig tragedie som rammer familien, og noen av de håpløse valgene blir noget søkt. Vi kommer til å savne familien Rayburn, som med sine svik, bedrag og menneskelige svakheter har servert oss gåsehud-TV fra solfylte Florida Keys. Bloodline er definitivt noe av det beste du kan strømme hjemme i din egen stue akkurat nå, og en klar vinner av Årets Beste TV-serie.

Les hele anmeldelsen her!

Fakta

  • Netflix
  • Release: 27. mai 2017
  • Regi: Todd A. Kessler
  • FILM: 6

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top