Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Antatt skyldig

I Sverige er det nylig vedtatt en lov som gir myndighetene utstrakte rettigheter til avlytting for å avsløre mulige terrorister. Det er således ikke bare i USA staten tar seg til ellers nokså tvilsomme metoder i jakten på ekstremister.

Skrevet av / 19.09.08 - 14:00
Antatt skyldig

Antatt skyldig forteller om hva slik heksejakt kan føre til. Den fredelige kjemiingeniøren (Jake Gyllenhaal), født i Egypt, men siden fjorten års alder USA-bosatt, har vært på kongress i Sør Afrika, reiser hjem, men forsvinner helt sporløst etter en mellomlanding. Han står ikke en gang på flyets passasjerliste. Hjemme sitter hustru Reese Witherspoon med en sønn og et barn på vei. Ingen kan eller vil fortelle henne noe om hva som er skjedd.

Antatt Skyldig er blitt en nifs film om hva som kan skje i en verden som må gjøre alt den kan, og gjerne litt mer i tillegg for å beskytte seg mot ekstremister med bomber sydd fast på kroppen. Vi vet jo hvordan det kommer til å gå med ingeniøren, men filmen har fått en litt uforløst slutt, akkurat den løsningen som presenteres virker nokså utrolig.

Skuespillerprestasjonene er glitrende, ikke minst i birollene der vi møter Alan Arkin som senator og Meryl Streep som iskald kvinne på toppen av maktens hemmelige pyramide. Den damen imponerer oss stadig. Hun kan brukes til alt!
Fire stjerner. Ekstramaterialet inneholder en bakomfilm samt en kort dokumentar om en mann som er blitt utsatt for en behandling nokså lik den kjemiingeniøren fikk. Filmen er ikke tekstet på norsk, og ekstramaterialet får derfor tre stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

 

Release: 6. august
Regi: Gavin Hood
Med: Reese Witherspoon, Jake Gyllanhaal, Meryl Streep, J.K. Simmons
Land: USA    År: 2007    Tid: 2:02 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top