Thriller

I Sverige er det nylig vedtatt en lov som gir myndighetene utstrakte rettigheter til avlytting for å avsløre mulige terrorister. Det er således ikke bare i USA staten tar seg til ellers nokså tvilsomme metoder i jakten på ekstremister.

Antatt skyldig forteller om hva slik heksejakt kan føre til. Den fredelige kjemiingeniøren (Jake Gyllenhaal), født i Egypt, men siden fjorten års alder USA-bosatt, har vært på kongress i Sør Afrika, reiser hjem, men forsvinner helt sporløst etter en mellomlanding. Han står ikke en gang på flyets passasjerliste. Hjemme sitter hustru Reese Witherspoon med en sønn og et barn på vei. Ingen kan eller vil fortelle henne noe om hva som er skjedd.

Antatt Skyldig er blitt en nifs film om hva som kan skje i en verden som må gjøre alt den kan, og gjerne litt mer i tillegg for å beskytte seg mot ekstremister med bomber sydd fast på kroppen. Vi vet jo hvordan det kommer til å gå med ingeniøren, men filmen har fått en litt uforløst slutt, akkurat den løsningen som presenteres virker nokså utrolig.

Skuespillerprestasjonene er glitrende, ikke minst i birollene der vi møter Alan Arkin som senator og Meryl Streep som iskald kvinne på toppen av maktens hemmelige pyramide. Den damen imponerer oss stadig. Hun kan brukes til alt!
Fire stjerner. Ekstramaterialet inneholder en bakomfilm samt en kort dokumentar om en mann som er blitt utsatt for en behandling nokså lik den kjemiingeniøren fikk. Filmen er ikke tekstet på norsk, og ekstramaterialet får derfor tre stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

 

Release: 6. august
Regi: Gavin Hood
Med: Reese Witherspoon, Jake Gyllanhaal, Meryl Streep, J.K. Simmons
Land: USA    År: 2007    Tid: 2:02 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.