Amazon Prime Video øker satsingen i Norden

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Annonse
Annonse
forfatter

Netthandel-giganten Amazon gjør mer enn å levere varer hjem på døra: De har også blitt en stor leverandør av filmer og serier via Amazon Prime Video.

Amazons strømmetjenesten har vært tilgjengelig globalt i noen år allerede, men nå ser det ut til at de for alvor retter fokus mot Norden. Selskapet lanserte i dag en ny markedsføringskampanje, samt et samarbeid på innhold med filmdistributøren Eros STX.

– Det er gledelig å annonsere at vi øker satsingen på Amazon Prime video i Norden. Nå får kundene nye og eksklusive filmer og TV-serier, med en lokal brukerflate og mange andre nyheter i vente» sier Martin Backlund, Head of Content UK & Nordics, Amazon Prime Video.

– Med tilgang til prisvinnende og eksklusivt Amazon Originals-innhold, de nyeste filmene og kundenes favorittserier, vil vi fortsette å investere i god underholdning på Prime Video, slik at vi gir norske kunder verdi for det de betaler.

Amazon Prime Video: Stor på filmer og serier

Vi har tidligere testet Amazon Prime Video opp mot konkurrenter som Netflix, Disney og HBO, hvor vi fant at tjenesten holder et høyt teknisk nivå på bilde og lyd, i tillegg til å ha et bredt utvalg av kjente filmklassikere og serier. Derimot savnet vi mer originalt, eksklusivt og ikke minst lokalprodusert innhold. Hvem vet, kanskje det kan bedre seg fremover?

Annonse
Les også
Billig, bra og sterk på filmklassikere Hos Amazon kan du boltre deg i et stort utvalg av (amerikansk) filminnhold og god kvalitet til en rimelig pris.

Nye filmer fra ErosSTX

I tillegg til tilby mer originalt Amazon Originals innhold, har selskapet fått en eksklusiv avtale med ErosSTX i Norden. Det indisk-amerikanske produksjonsselskapet sitter på rettighetenene til en rekke profilerte filmer, Deriblant The Mauritanian med Jodie Foster og Benedict Cumberbatch i hovedrollene. Senere i år blir også kritikerroste I Care A Lot med Rosamund Pike, Guy Ritchies ikke navngitte spionthriller med Jason Statham, Hugh Grant og Josh Harnett, og avslutningvis actionthrilleren Cop Shop med Gerard Butler.

Her er listen over eksklusivt Amazon Originals-innhold som blir tilgjengelig i løpet av 2021:

Coming 2 America (5. mars)
Cruel Summer
Invincible (26. mars)
Jeremy Clarkson’s Farm
Modern Love, Season 2
Panic
Solos
Sound of Metal
Tom Clancy’s Without Remorse (30. april)
Them
The Boy from Medellin
The Grand Tour, Season 4: 3rd Special
The Underground Railroad (14. mai)

Ingen prisøkning

Selv om Amazon Prime Video nå vil øke utvalget av innhold, er det ikke varslet noen prisøkning med det første. Norske kunder som oppretter Prime Video-konto betaler fortsatt 65 kroner i måneden, etter en 7 dagers prøveperiode.

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design