Film

Den britiske karakterskuespilleren Alan Rickman måtte gi tapt i kreftkampen.
Annonse
Annonse
forfatter

Familien til Alan Rickman opplyser at han sovnet stille inn, med familien til stede i sitt hjem i London, 69 år gammel. Han døde av kreft.

Rickman (1946-2016) var en svært anerkjent skuespiller, og sannsynligvis mest kjent for sin rolle som Severus Snape i Harry Potter-filmene.

(Foto: Produsenten)
(Alan Rickman som Severus Snape i Harry Potter. Foto: Warner Bros.)

Først kjent for det brede publikum ble Rickman i glansrollen som terroristen Hans Gruber i actionklassikeren «Die Hard» (1988). Deretter portretterte han den ufyselig sheriffen av Nottingham i «Robin Hood – Prince of Thieves».

I tillegg er Rickman i Skandinavia blitt nærmest obligatorisk juleunderholdning som Harry i den søtladne klassikeren «Love Actually».
Blant andre storfilmer han spilte i, ønsker vi å trekke frem: «Sens and Sensibility» (1995); «Michael Collins» (1996); «Galaxy Quest» (1999); «Sweeney Todd» (2007) og «Bottle Shock» (2008).

Rickmans siste film, «Alice Through the Looking Glass», får premiere senere i år. Der gjentar han rollen fra «Alice in Wonderland» (1999), som stemmen til Blue Caterpillar.

Til tross for roller i mange stor filmproduksjoner var Rickman minst like aktiv, om enn ikke like kjent, på teaterscenen.

Som han selv uttalte: «Theatre is my Religion!»:

Vi lyser fred over en stor skuespillers minne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.