Alan Rickman er død!

Den britiske karakterskuespilleren Alan Rickman måtte gi tapt i kreftkampen.

Skrevet av / 14.01.16 - 14:21
Alan Rickman er død!

Familien til Alan Rickman opplyser at han sovnet stille inn, med familien til stede i sitt hjem i London, 69 år gammel. Han døde av kreft.

Rickman (1946-2016) var en svært anerkjent skuespiller, og sannsynligvis mest kjent for sin rolle som Severus Snape i Harry Potter-filmene.

(Foto: Produsenten)
(Alan Rickman som Severus Snape i Harry Potter. Foto: Warner Bros.)

Først kjent for det brede publikum ble Rickman i glansrollen som terroristen Hans Gruber i actionklassikeren «Die Hard» (1988). Deretter portretterte han den ufyselig sheriffen av Nottingham i «Robin Hood – Prince of Thieves».

I tillegg er Rickman i Skandinavia blitt nærmest obligatorisk juleunderholdning som Harry i den søtladne klassikeren «Love Actually».
Blant andre storfilmer han spilte i, ønsker vi å trekke frem: «Sens and Sensibility» (1995); «Michael Collins» (1996); «Galaxy Quest» (1999); «Sweeney Todd» (2007) og «Bottle Shock» (2008).

Rickmans siste film, «Alice Through the Looking Glass», får premiere senere i år. Der gjentar han rollen fra «Alice in Wonderland» (1999), som stemmen til Blue Caterpillar.

Til tross for roller i mange stor filmproduksjoner var Rickman minst like aktiv, om enn ikke like kjent, på teaterscenen.

Som han selv uttalte: «Theatre is my Religion!»:

Vi lyser fred over en stor skuespillers minne!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top