Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

ABBA-dokumentar på Prime Video

I mai kommer den nye dokumentaren Take a Chance på Prime Video.

Skrevet av / 29.04.23 - 10:31
ABBA-dokumentar på Prime Video

Prime Video fortsetter sin satsing på lokalprodusert innhold – og kommer nå med sin første nordiske dokumentar.

Take a Chance handler om en av verdens mest beryktede stalkere, Gert van der Graaf, og hans besettelse av ABBA-stjernen Agnetha Fältskog.

I denne unike og ufiltrerte dokumentaren utforskes det hvordan overdreven idoliseringen kan ende opp med å bli kriminelt.

 

Take a Chance bygger på ABBAs vei til berømmelse og starter med van der Graafs oppdagelse av ABBA bare åtte år gammel. Denne oppdagelsen blir raskt til en besettelse av, og dyp kjærlighet til, Fältskog, og motiverer van der Graaf til å spare opp penger, lære svensk og til slutt flytte til Sverige for å finne henne.

Etter flere tilfeldige møter skjer det ufattelige, og de to kobles på en eller annen måte sammen. For Fältskog vil historien deres etter hvert få en brå slutt, men for van der Graaf var dette bare begynnelsen.

Karl Take a Chance_1 (3) Take a Chance_1 (2) Take a Chance_1 (3) Take a Chance_1 (1) Take a Chance_1 (4) Take a Chance_1 (2)
<
>
Take a Chance (Foto: Prime Video)

 

Med en unik, og ufiltrert tilgang, utforsker filmen sinnet til van der Graaf. Filmen følger ham mens han forteller hvordan hans barndomsforelskelse ble til en besettelse som formet resten av hans liv.

Med eksperter, psykologer, venner og hans egne ord undersøker filmen hvordan idolisering kan bli kriminelt.

Take a Chance (Foto: Prime Video)

Dokumentaren er regissert av Maria Thulin. I pressemeldingen uttaler hun:

Overdreven idoldyrking og forfølgelse kan oppleves fjernt fra hverdagen vår, men for noen er det en realitet. Ifølge Sveriges Nasjonale Råd for Kriminalitetsforebygging har flere hundre tusen svenske kvinner blitt trakassert eller forfulgt av stalkere, og vi mener det er viktig å belyse dette. Dokumentaren lar publikum få tilgang til en unik historie om forfølgelse.

Take a Chance vises eksklusivt på Prime Video og får nordenpremiere den 19. mai.

Les også Kevin Costner forlater Yellowstone To store egoer står mot hverandre i Yellowstone - nå bekreftes Costner-exit.
Take a Chance (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top