Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Forutsigbar Oscar-utdeling

Årets Oscar-utdeling gikk av stabelen den 2. mars i Los Angeles, uten at prisutdelingen skapte de store sjokkbølger gjennom filmverdenen. Her var det forhåndsfavorittene som stakk av med de gjeveste prisene.

Skrevet av / 09.03.14 - 15:41
Forutsigbar Oscar-utdeling

Romthrilleren Gravity med Sandra Bullock (nominert) og George Clooney i hovedrollen, med mesterlig regi av Alfonso Cuarón (nominert), var nominert til hele 10 priser, og kunne etter teppefall summere opp hele 7 Oscar-statuetter for den meget spennende thrilleren, med de beste 3D-effektene vi har sett noensinne – så var da også 6 av statuettene for tekniske kvaliteter.

2013_gravity_movie_wide

Årets storvinner, med hele 7 Oscar-statuetter, ble Gravity!

 

Blant mannlig og kvinnelig hoved-/birolle bød kvelden ikke på en eneste overraskelse. Samtlige av storfavorittene innfridde. Det vil si Oscar for beste mannlige hovedrolle til Matthew McConaughey for Dallas Buyers Club, beste mannlige birolle til Jared Leto også for Dallas Buyers Club. På kvinnesiden gikk Cate Blanchett (meget fortjent) av med seieren for Blue Jasmine, mens beste kvinnelige birolle gikk til Lupita Nyong’o for 12 Years a Slave.

AMF_7277 (341 of 376).NEF

To Oscar-vinnere: Jared Leto og Matthew McConaughey i Dallas Buyers Club.

 

12 Years a Slave var nominert til hele 9 priser, og fikk i tillegg til kvinnelig birolleprisen, Oscar-statuett for beste manus fra en roman, samt, den gjeveste prisen av dem alle for årets beste film!

12_years_a_slave_7

Den gjeveste prisen av dem alle, «Årets beste film», gikk til slavedramaet 12 Years a Slave.

 

Årets beste animasjonsfilm gikk (ikke uventet) til Disneys Frozen, mens Mikke Mus nok en gang ble snytt for Oscar. Med Get a Horse var Mikke Mus nominert til sin niende Oscar, og var storfavoritt; men Oscar i denne klassen gikk til Mr. Hublot.

Fra vår hjemlige andedam måtte vi dessverre notere oss at den dansk/norske dokumentarfilmen The Act of Killing ikke vant prisen for beste dokumentar, men måtte se seg slått av amerikanske 20 Feet from Stardom.

The-Act-of-Killing-bilde-2

Det ble dessverre ingen Oscar for beste dokumentar til dansk/norske The Act of Killing.

 

Årets beste fremmedspråklige film ble italienske La grande bellezza.

Årets Oscar-utdeling var den 86. i rekken, og vert for kvelden var Ellen DeGeneres.

Se hele showet her:

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top