3:10 to Yuma

I 1957 regisserte Delmar Daves westernklassikeren 3:10 to Yuma. I 2007-versjonen er det James Mangold (Walk the Line) som sitter bak spakene. Sjelden har vi sett en mer vellykket remake!

Ser man bort fra den blendende billedkvaliteten og det fantastiske lydsporet kunne man forledes til å tro at denne versjonen også var produsert i 1957 – for dette er virkelig western av godt gammelt merke. Den bunnsolide og ærlige Dan (Christian ”Batman” Bale) sliter som faen med å få endene til å møtes på farmen sin.

Tørke råder og dyrene, og familien, sulter. Da han tilfeldigvis havner i begivenhetenes sentrum og får anledning til å tjene 200 $ for å frakte drapsmannen og ranere Ben Wade (Russell Crowe i storform) til fengsel, takker han umiddelbart ja. Dette er hans siste sjanse til å redde gården. Men for å få Wade til fengselet i Yuma må de rekke 3:10-toget – og samtidig holde gjengen hans på betryggende avstand. Mangold er svært stilsikker og en mester i karakterskildringer.

Crowe er perfekt som den mangefasetterte skurken Wade. Komplett kynisk, iskald og nådeløs i den ene øyeblikket, karismatisk sjarmerende og intelligent kvinnebedårer det neste. I Dan finner han en likemann å konversere med, og en gjensidig absurd respekt oppstår. En kompleks karakter du virkelig tror på. Bale er her langt unna macho-Batman som den ydmyke, men like fullt fast bestemte, moralske og prinsippfast Dan – en ekte westernhelt i genrens rette ånd.

Også birollene er glimrende, spesielt utmerker Peter Fonda seg som hardbarket dusørjeger. Her tar også Mangold seg tid til dveling innimellom actionsekvensene, og filmen er absolutt ikke fri for humor. Med stødig hånd leder han oss til den dramatiske slutten. Og for en slutt! En umiddelbar klassiker! Lydsporet (DTS HD) og billedkvaliteten får begge full pott. Bonusmateriellet består av bl.a. utelatte scener, intervju med en av skribentene, en meget god dokumentar om gamle skurker og gjenger, bakomfilm m.m.

Tor Aavatsmark
Release: 25. juni
Regi: James Mangold
Med: Christian Bale, Russell Crowe, Ben Foster, Peter Fonda, Gretchen Mol
Land: USA    År: 2007    Tid: 2:02 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.