Nyhet

Få 3D-printet lamper med ditt eget design

Din lampe blir 3D-printet i gjenbrukbare materialer, som f.eks. gamle musikk-cd'er og levert direkte til døren innen to uker.

Skrevet av / 22.11.19 - 12:17
Få 3D-printet lamper med ditt eget design

Etter et pilotprosjekt som har blitt gjort i Benelux-landene, utvider Signify nå tjenesten til hele Europa. Med noen få enkle klikk kan du designe din egen lampe. Alt du trenger å gjøre er å velge ditt grunndesign (pendel eller bordlampe), deretter kan du sette ditt eget preg ved å velge størrelse, farge, tekstur og mønster på lampen, samt velge hvilken type LED-pære den skal ha. Signify leverer det ferdige produktet til døren din innen to uker.

De 3D-printede lampene fra Signify er laget med bærekraft i tankene, skriver Signify i en pressemelding.

Grunnmaterialet er polykarbonat, som er et 100% gjenvinnelig materiale

En typisk 3D-printet lampe i polykarbonat, ekskl. elektronikk og pære har et 47% lavere CO2-avtrykk enn tradisjonelle lamper laget av metall. I tillegg er det ikke brukt lim, og den har færre deler. Alt dette betyr at den veier to tredjedeler av vekten av en alminnelig lampe, forklarer Signify i pressemelding.

Få en lampe du har designet selv 3D-printet i gjenvinnelige materialer, og levert direkte til døren innen to uker. (Foto: Signify)

Laget av gamle CD’er

Signify har også begynt å bruke polykarbonat laget av gjenvinnelige materialer. Det første produktet som bruker det er en Philips LED-bordlampe, som er laget av 24 gjenbrukte CD’er. Lampen kan kjøpes fra d. 28. november 2019, og koster 740 kroner. Den kan bestilles her.

I løpet av neste år forventer Signify at alle deres 3D-printede produkter vil være tilgjengelige produsert av gjenbrukbart materiale.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top