Roland Emmerich om Independence Day: Resurgence

Roland Emmerich elsker gigantomane big-budget filmer, i så henseende var nok Independence Day (1996) hans våte drøm som kom i oppfyllelse – nå er oppfølgeren her!
Annonse
Annonse

Roland Emmerich har etablert seg som en av de mest kreative og suksessfulle filmressigørene med store blockbustere som Godzilla, The Day After Tomorrow og 2012, 10.000 BC. Verket han er best kjent for er en fusjon av science fiction, eventyr og katastrofefilm – ingen ringere enn klassikeren Independence Day fra 1996.

 

Nå har det gått 20 år og Emmerich er tilbake med oppfølgeren Independence Day: Resurgence. Regissøren snakker om hvordan han fikk inspirasjon til å lage sin første oppfølgerfilm, hvordan det var å samle det gamle castet igjen og hvordan filmproduksjon har endret seg på 20 år.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Når fikk du ideen til en oppfølger? 

Det var mens jeg lagde 2012, den første filmen jeg skøyt med digitale kameraer. Da stolte jeg fult og helt på datagrafikken og innså at teknologien hadde utviklet seg veldig. Egentlig liker jeg ikke oppfølgere, fordi jeg ikke ser hensikten med å se noe man har sett før. Derfor ønsket jeg å lage en fortsettelse fremfor en direkte oppfølger.

 

Er det noe du ikke kunne gjøre i originalfilmen, som du kan gjøre nå?

I originalen måtte vi bruke små strekmenn og dukker for å få til effektene med romvesenene. Hvilket jeg har ledd av i ettertid. Enkelte er veldig nostalgiske til modell-greia, men jeg er glad jeg slipper å holde på sånn lengre, nå kan vi lage mye proffere visuelle effekter.

 

Les anmeldelsen av filmen her!

 

Hvordan var det å samle det gamle castet igjen?

Det var som en familie- eller klassegjenforening! Også var det ganske morsomt når Bent Spiner skulle være med i filmen som Dr. Okun igjen. Dean Delvin ringte meg og sa at Dr. Okun burde være i live, og at han burde være i koma. Jeg var ikke vond å be, for Spiner er en utrolig skuespiller som gir mye av det lille ekstra til filmen! Så han våkner da altså opp etter 20 år i koma!

 

Med flere populære katastrofefilmer i filmografien, føler du at du konkurrerer med deg selv?

Det blir litt som å spørre Woody Allen eller Alfred Hitchcock om hvorfor de gjør deres filmer. Jeg har aldri vært spesielt fan av for eksempel tegneserier eller superheltfilmer, så jeg følte meg tvunget til å finne opp min egen sjanger, som da ble katastrofe blandet med science fiction.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hva kan vi lære av Independence Day: Resurgence?

Det er budskapet om å stå sammen som én på tross av at vi er en veldig delt verden. Det er utrolig hvor fragmentert verdenen vår faktisk er, og hva vi faktisk kan utrette om vi jobber sammen.

 

Ser du på romvesenene som en advarsel om at vi ikke bør være grådige og ødelegge alt når det kommer til ressursbruk?

Ja, men det er litt mer som om vi har funnet opp noe fremmed som oppfører seg som kreft eller gresshopper. De kommer jo inn for å ødelegge, men i filmen innser vi at de er mer enn det, og at det er et helt univers som er i krig med dem.

 

Så vi kan anta at det er mer der ute?

Det er et stort univers, det kan bare være mer!

 

Hva har du imot London? Hva har byen gjort siden du forsetter å angripe den i filmene dine?

Absolutt ingenting, det er bare min sarkastiske sans for humor! Romvesenenes nye skip er så store at de har sin egen gravitasjon, så når det skal lande suger det opp Asia og dumper det på Europa!

 

NB! Intervjuet er gjennomført, og levert, av markedsavdelingen hos Fox Paramount.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.
Urbanista Miami får ekstrem batteritid og gunstig pris.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.