Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Den nye Tado X-serien er modernisert og utvidet

Det smarte varmestyringssystemet vil støtte Matter og Thread.

Skrevet av / 17.05.24 - 08:00
Den nye Tado X-serien er modernisert og utvidet

Vi har alle kjent på lommeboken hva som skjer når strømprisene skyter i været og oppvarmingskostnadene plutselig blir en betydelig post på husholdningsbudsjettet. Det er her Tado kommer inn i bildet med sitt tilkoblede varmestyringssystem. Det består av termometre, termostater og varmepumpestyring. Hele sortimentet oppgraderes nå for å støtte den fremtidige smarthusprotokollen Matter.

Foto: Tado

Den nye Tado X-serien inneholder:

Foto: Tado

Smart Thermostat X

Erstatter en tradisjonell termostat for styring av kjeler, soneventiler eller gulvvarme. Den fungerer med tradisjonelle mekaniske reléer eller digitale Opentherm-løsninger. Den fungerer selvfølgelig også med Smart Radiator-enheter. Denne modellen er kablet, men det vil komme en trådløs modell senere i år.

Foto: Tado

Heat Pump Optimizer X

Et nytt produkt i serien som fungerer sammen med en varmepumpe for planlegging, optimalisering og fjernstyring med appen. Sammen med Tados strømpristjeneste kan varmepumpen ta hensyn til strømprisen når den bestemmer seg for hvilke tider den skal gå. Produktet fungerer i dag med produsenter som Atlantic, Vaillant, Saunier Duval og Fujitsu, og flere produsenter som Panasonic er på vei.

Foto: Tado

Smart Radiator Thermostat X

Elementtermostaten har en ny, plassbesparende form sammenlignet med tidigere modell vi testet. I tillegg har den nå en høyoppløselig berøringsskjerm som gjør den mer behagelig å bruke, og den har nå en batteripakke som kan lades med USB-C i stedet for engangsbatterier.

Les også Tado Smart Radiator Thermostat V3+ En smidig måte å tilpasse hjemmets varme etter omstendighetene, om du betaler ekstra.

Wireless Temperature Sensor X

Et sentralt målepunkt for å styre varmen i rommet, for eksempel sammen med flere elementtermostater. Når den trådløse termostaten X lanseres, vil enhetene kunne fungere sammen for styring.

Foto: Tado

Bridge X

Den nye serien bruker den nye smarthusstandarden Matter, som bruker Thread-protokollen. Hvis du har en Apple Homepod, har du allerede en Thread-ruter, men ellers trenger du en Bridge for å koble til alt og gjøre det fjernstyrbart. Takket være kompatibiliteten kan systemet styres av stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og Apple Siri.

Pris og tilgjengelighet

  • Heat Pump Optimizer X – 3 059 kroner
  • Smart Radiator X – 1 225 kroner
  • Smart Radiator Thermostat X med Bridge Starter Kit X – 1 959 kroner
  • Smart Radiator Thermostat X Quattro pack – 4 469 kroner
  • Bridge X – 865 kroner
  • Smart Thermostat X – 1 835 kroner
  • Smart Thermostat X med Bridge X Starter Kit – 2 429 kroner
  • Wireless Temperature Sensor X – 1 225 kroner
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Kjøle-/fryseskap med 438 fargekombinasjoner

Sov bedre med Philips Hue

Fargerik musikk fra Wiz

Husqvarnas robotgressklipper får solcellelading

Denne airfryeren er en dobbeldekker

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Plassbesparende kjøleskap og frysere fra Miele

Videreutviklet espressomaskin

Styr terrassedøren via Matter

Webers flaggskipgriller blir smarte

Pizzaovn med roterende stein

Scroll to Top