Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Supertynne bærbare fra Asus

Asus Zenbook S 13 OLED er den slankeste OLED-bærbare til dato.

Skrevet av / 24.04.23 - 18:02
Supertynne bærbare fra Asus

Asus feirer vårens ankomst med en ny serie av tynne bærbare datamaskiner. De ble avduket under et virtuelt arrangement kalt «Thincredible». Og disse datamaskinene er så absolutt tynne, særlig den største nyheten som dermed også var den minste. På artikkelbildet ovenfor blir den presentert av Asus-sjef Jonney Shih.

Zenbook S 13 OLED (UX5304) har nå tatt over tittelen som verdens tynneste ultrabærbare datamaskin med OLED-skjerm. Den er én centimeter tykk og veier bare en kilo. Det er (selvfølgelig) snakk om en EVO-sertifisert PC og med 13. generasjons Intel Core i7-prosessor. For en så lett maskin har den imponerende lagringskapasitet, med 32 GB RAM og 1 TB SSD. OLED-skjermen har en oppløsning på 2,8K (2880 x 1800). Prisen er ikke oppgitt, men vi forventer at den vil være på nivå med de fineste hvite trøflene.

Asus Zenbook S13 OLED er den tynneste PC-en (med OLED-skjerm) til dato. (Foto: Asus)

I samme serie finner vi også Zenbook 14X OLED (UX3404), som beskrives som en kompakt og høytytende bærbar datamaskin, og Zenbook 14 Flip OLED (UP3404), som har en 360-graders skjerm. Zenbook 14X OLED har (opptil) i9-13900H-prosessor, Nvidia GeForce RTX3050-grafikk, 32 GB RAM og 1 TB SSD.

Zenbook 14 Flip. OLED. (Foto: Asus)

På eventet viste de også frem Vivobook S 14 OLED (K5404) og Vivobook S 15 OLED (K5504). De har (opptil) 13. generasjons Intel Core i9 CPU og en 120 Hz 2,8K-skjerm. Begge modellene har et 180-graders hengsel som gjør det mulig å legge skjermen flatt mot bordet.

Vivobook 14 og 15 OLED. (Foto: Asus)

Under arrangementet ble også Asus Lumina OLED annonsert, som er det nye navnet på selskapets OLED-skjermer. Asus Lumina OLED-skjermer er Pantone-validerte, VESA DisplayHDR True Black-sertifiserte og fabrikkalibrerte til Delta E<1.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

Scroll to Top