Philips lanserer to interaktive berøringsskjermer

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Philips 172B9TL & 242B9TL
forfatter

To nye LCD-skjermer lanseres innunder Philips-paraplyen, begge med SmoothTouch pekefunksjon. Dette er en kapasitiv 10-punkts berøringsteknologi, som gir PC-brukere berøringsfunksjonalitet på eksterne skjermer. Teknologien skal dessuten sikre en rask reaksjon på dine berøringer.

Antirefleksbelegget gjør skjermene egnet til lyse omgivelser, og for å motstå riper er glassoverflaten herdet til en hardhet på 7H (hvor 5H er vanlig glass og 10H er diamant). I tillegg er fronten vann- og støvsikker med IP65-sertifisering. Baksiden kan nødvendigvis ikke være sikret mot vannsprut, da den trenger lufting.

242B9TL og 172B9TL

Skjermene kommer i 17 og 24 tommers størrelse, under navnene 172B9TL og 242B9TL. Sistnevnte har Full HD-oppløsning med 1920 x 1080 piksler (16:9), mens den minste har SXGA-oppløsning altså 1280 x 1024 piksler (5:4).

Begge skjermene har en HDMI-inngang og en DisplayPort-tilkobling. I tillegg har de to USB 3.1-tilkoblinger for rask dataoverføring.

Pekefunksjonen kan benyttes med din egen finger, en passiv berøringspenn laget av et elektrisk ledende stoff eller gummi, og enkelte typer hansker.

Bildekvalitet

For å gi best mulig bilde når man jobber eller underholdes, er begge modellene flimmerfrie, og de har en SmartContrast-funksjon, som automatisk justerer farger og lysstyrke ut ifra bakgrunnsbelysningen. Begge har også LowBlue-funksjon, som reduserer blått lys og dermed bedre ivaretar kveldssynet.

Bordstativ følger med, og skjermene er kompatible med VESA-fester.

Philips 172B9TL og Philips 242B9TL vil koste ca 4000 og 4500 kroner.

Annonse

philips.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også