Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Philips lanserer to interaktive berøringsskjermer

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.

Skrevet av / 19.10.20 - 15:32
Philips lanserer to interaktive berøringsskjermer

To nye LCD-skjermer lanseres innunder Philips-paraplyen, begge med SmoothTouch pekefunksjon. Dette er en kapasitiv 10-punkts berøringsteknologi, som gir PC-brukere berøringsfunksjonalitet på eksterne skjermer. Teknologien skal dessuten sikre en rask reaksjon på dine berøringer.

Antirefleksbelegget gjør skjermene egnet til lyse omgivelser, og for å motstå riper er glassoverflaten herdet til en hardhet på 7H (hvor 5H er vanlig glass og 10H er diamant). I tillegg er fronten vann- og støvsikker med IP65-sertifisering. Baksiden kan nødvendigvis ikke være sikret mot vannsprut, da den trenger lufting.

242B9TL og 172B9TL

Skjermene kommer i 17 og 24 tommers størrelse, under navnene 172B9TL og 242B9TL. Sistnevnte har Full HD-oppløsning med 1920 x 1080 piksler (16:9), mens den minste har SXGA-oppløsning altså 1280 x 1024 piksler (5:4).

Begge skjermene har en HDMI-inngang og en DisplayPort-tilkobling. I tillegg har de to USB 3.1-tilkoblinger for rask dataoverføring.

Pekefunksjonen kan benyttes med din egen finger, en passiv berøringspenn laget av et elektrisk ledende stoff eller gummi, og enkelte typer hansker.

Bildekvalitet

For å gi best mulig bilde når man jobber eller underholdes, er begge modellene flimmerfrie, og de har en SmartContrast-funksjon, som automatisk justerer farger og lysstyrke ut ifra bakgrunnsbelysningen. Begge har også LowBlue-funksjon, som reduserer blått lys og dermed bedre ivaretar kveldssynet.

Bordstativ følger med, og skjermene er kompatible med VESA-fester.

Philips 172B9TL og Philips 242B9TL vil koste ca 4000 og 4500 kroner.

philips.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Scroll to Top