Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Philips gir deg to skjermer i én

Superbredskjermen på 44,5 tommer er så bred at den får plass til hele det lange navnet sitt, 45B1U6900C. Den er som to 22-tommere ved siden av hverandre.

Skrevet av / 30.03.23 - 12:07
Philips gir deg to skjermer i én

Mange trenger flere PC-programmer oppe samtidig, og da er det fristende å koble opp to skjermer ved siden av hverandre. Men det er ikke bare praktisk, med en tykk loddrett kant midt i synsfeltet. Man må velge mellom å tilte hodet litt til siden når man skal se innhold på én skjerm om gangen, eller ha en skjerm rett foran deg – mens den andre blir en sekundærskjerm på siden.

Philips 45B1U6900C rear angle-scaled
Foto: Philips

Superbred skjerm funker som to

Med en superbred 32:9 skjerm som Philips 45B1U6900C trenger du ikke tenke på det, den er som to rammeløse skjermer i én. Det betyr også at laptopbrukere med et skjermkort som ikke støtter to skjermer, endelig kan utvide skrivebordet sitt. Har du for eksempel en 13-tommers Macbook Air eller Pro, så vil denne kun støtte én ekstern skjerm. Da kan Philips-skjermen være ideell.

Denne skjermen kan altså erstatte to skjermer til én datamaskin. Men den kan også fungere med to datamaskiner! Hvis du kobler begge til skjermen, vil den vise et bilde fra hver ved siden av hverandre. Begge datamaskiner kan styres med samme mus og tastatur, du skifter mellom dem via skjermmenyen.

Bordstativet lar deg heise skjermen opp og ned, og vippe den noen grader frem og tilbake.

Philips 45B1U6900C top angle-scaled
Foto: Philips

God oppløsning – men ikke til gaming

Oppløsningen er på 5120 x 1440 piksler, altså som to 2560 x 1440 skjermer ved siden av hverandre. Det mener vi er fornuftig med tanke på skjermstørrelsen, som tross alt ikke er høyere enn en 24-tommers 16:9-skjerm. Bare vit at skjermfrekvensen er begrenset til 75 kHz, som ikke er optimalt for gaming. Dette er i stedet en skjerm for de som jobber med kreativt arbeid.

Den er buet (1500R kurve), slik at farge, kontrast og lysstyrke holder seg jevnt helt ut i kantene. Avstanden fra øyet til kantene er også mer lik den til midten av skjermen, slik at man unngår å bli sliten.

Philips 45B1U6900C bottom-scaled
Skjermen har DisplayPort og 2 HDMI-innganger, og dessuten innebygd USB-hub. Foto: Philips

USB-C til alt

Bruker du laptop som du flytter mellom hjem og jobb, har Philips gjort det enkelt, ved å bare plugge en USB-C-kabel rett i skjermen. Da får du både lyd og bilde, over samme kabel, mens skjermen faktisk også vil holde den bærbare med strøm.

I tillegg har skjermen Ethernet-kontakt direkte til kablet nettverk. Det er nydelig, for da sender den også kablet nettverkstilkobling videre til din laptop, via den samme USB-C-kontakten. Det betyr at skjermen er en komplett hub, som du kun trenger en enkelt kabel fra din datamaskin for å få tilgang til.

Som seg hør og bør har skjermen også noen USB-A-porter og en USB-C av «vanlig» type, for tilkobling til skriver, minnepinner og PC-høyttalere.

HDR

Skjermen er sertifisert med Display HDR 400, som betyr at den når en lysstyrke på 400 nits i HDR-scener. Men den har ingen form for dimming av baklyset, noe som vil begrense effekten av HDR.

Philips 45B1U6900C front angle-scaled
Foto: Philips

Philips 45B1U6900C: Pris og tilgjengelighet

Om Philips 45B1U6900C er midt i blinken for deg, kan den kjøpes i løpet av april til 11.000 kroner.

Mer info: philips.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Scroll to Top