TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Power kjøper 29 svenske Mediamarkt-butikker

Norskeide Power overtar Mediamarkts 29 varehus i Sverige. Med på eiersiden får de den tyske elektronikkgiganten MediaMarktSaturn.

forfatter
Publisert 14.02.23 - 11:54

Power er en av de største elektronikk-kjedene i Norden, med netthandel og fysiske varehus i Norge, Finland og Danmark. De siste 5 årene har selskapet også vært til stede i det svenske elektronikkmarkedet – men bare gjennom netthandel. Det blir det en forandring på nå: Til sommeren skal nemlig de 29 MediaMarkt-varehusene i Sverige bli til Power-butikker.

Ronny Blomseth, konsernsjef i POWER International. (Foto: Power)

MediaMarkts varehus i Sverige skal i løpet av 2023 omprofileres og inngå i POWER International AS.

– Dette er et viktig og riktig grep for både Power og MediaMarkt Sverige. Vi utfyller hverandre på flere områder, og begge parter har kompetanse og markedsinnsikt som kan bidra til å øke verdiskapingen i selskapet på kort og lang sikt. Vi mener at dette er en veldig god løsning for selskapene, leverandørene, medarbeiderne og kundene, sier Ronny Blomseth, konsernsjef i Power.

Varehus, kontorlokaler og distribusjonssystemer er også en del av overtagelsen, som forventes gjennomført i løpet av sommeren 2023. Samtidig overtar Power alle kundeforpliktelser og kundegarantier. MediaMarkt vil fremdeles beholde en minoritetsandel på 20 prosent i Power Sverige.

– Power har hele tiden hatt en klar ambisjon om å gå inn i det svenske markedet. Fusjonen med MediaMarkts svenske virksomhet er puslespillbrikken som manglet for å gi oss den tilstedeværelsen vi har siktet mot. Vi sikrer oss varehus med både størrelsen og plasseringen vi ønsket oss, i tillegg til svært dyktige og kompetente medarbeidere som er nøkkelen til å lykkes, sier Ronny Blomseth.

MediaMarkt har 1300 ansatte i Sverige, og hadde i 2022 en omsetning på 5,3 milliarder svenske kroner. Power vil etter oppkjøpet være til stede i Norge, Danmark, Finland og Sverige med totalt 269 varehus.

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Følg Lyd & Bilde