Nyhet

Panasonic-projektor skyter på kloss hold

Supernær-projektor klarer skarpe billeder i klasselokaler og møtelokaler.

Skrevet av / 22.01.23 - 08:00
Panasonic-projektor skyter på kloss hold

Tiden da videoprojektorer måtte plasseres bakerst i rommet og alle måtte bøye seg for å unngå å komme i “skuddlinjen” av lysstrålen, er forbi.

Likevel måtte jeg dobbeltsjekke tallene i pressemeldingen fra Panasonic for å være sikker. Men det er sant: Laser-LCD-projektoren PT-CMZ50 kan angivelig projisere et 80-tommers bilde på veggen fra bare en centimeters avstand! Og det kan den gjøre det med en lysstyrke på 5200 lumen, noe som gjør den egnet for klasserom og møterom hvor lyset i rommet ikke dempes mens det projiseres.

Panasonic PT-CMZ50 kan monteres bare 1 cm fra veggen- og projisere et 80 tommer stort bilde. (Foto: Panasonic)

Projektoren er beregnet for profesjonelt bruk, men med WUXGA-oppløsning i 21:9-format (1920 x 1200 piksler) kan den nok håndtere en film etter arbeidstid. Den støtter også inngangssignaler i 4K ultrabredt-format (3240 x 1080). Bildet vises selvfølgelig fortsatt i lavere fysisk oppløsning.

Prisen på projektoren er ikke opplyst ennå, men billig blir det nok ikke. Panasonic PT-CMZ50 vil være tilgjengelig for kjøp fra andre kvartal 2023.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Denne 6K-skjermen sikler vi etter

Kompakt kamera for vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera legger til videoblogging

Canon senker prisen med EOS R100

Kompakt kamera for bloggere

Scroll to Top