TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Njål Hansson AS jubilerer

De har overlevd de fleste konkurrentene, og nå feirer de 50 år i bransjen.

forfatter
Publisert 31.10.21 - 09:00

Egentlig er det et lite eventyr. Sivilingeniør Njål Hansson AS ble startet 1. oktober i 1971, en periode hvor de fleste ennå hadde sorthvitt-tv, båndspiller og grammofon.

– En bekjent av faren min som drev med handel, spurte om jeg var interessert i å begynne virksomhet innen elektronikkbransjen. Til det svarte jeg nei men Elin sa ja, sa Njål Hansson til Fagbladet Elektronikkbransjen ved forrige jubileum, i 2011.

Njål ble ansatt av kona Elin Hansson i 1977, og seks år senere flyttet bedriften inn i dagens lokaler på Tveita i Oslo.

50 år senere er de ennå her, og firmaet Njål og Elin Hansson grunnla, driver fremdeles med hi-fi, tilbehør – både til forbruker og proffbruk, og ikke minst Canton. Som de har hatt distribusjonen av siden 1975.

Njål Hansson har også blitt tildelt Lyd & Bildes hederspris.

Njål og Elin Hansson. Foto: Elektronikkbransjen

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Integrert arbeidshest til kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a er en slank arbeidsstasjon til (hjemme)kontoret, som lover å være både kraftig og intelligent.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-musen, det nye MX mekaniske trådløse tastaturet og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastaturet skal hjelpe avanserte digitale utviklere.
Dell-PC'er til fleksibelt arbeid Dell satser på den såkalte hybride arbeidsplassen - hvor man ikke bare jobber på kontoret, men hvor som helst.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend