TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Njål Hansson AS jubilerer

De har overlevd de fleste konkurrentene, og nå feirer de 50 år i bransjen.

Egentlig er det et lite eventyr. Sivilingeniør Njål Hansson AS ble startet 1. oktober i 1971, en periode hvor de fleste ennå hadde sorthvitt-tv, båndspiller og grammofon.

– En bekjent av faren min som drev med handel, spurte om jeg var interessert i å begynne virksomhet innen elektronikkbransjen. Til det svarte jeg nei men Elin sa ja, sa Njål Hansson til Fagbladet Elektronikkbransjen ved forrige jubileum, i 2011.

Njål ble ansatt av kona Elin Hansson i 1977, og seks år senere flyttet bedriften inn i dagens lokaler på Tveita i Oslo.

50 år senere er de ennå her, og firmaet Njål og Elin Hansson grunnla, driver fremdeles med hi-fi, tilbehør – både til forbruker og proffbruk, og ikke minst Canton. Som de har hatt distribusjonen av siden 1975.

Njål Hansson har også blitt tildelt Lyd & Bildes hederspris.

Njål og Elin Hansson. Foto: Elektronikkbransjen

 

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Lyd & Bilde