Nettforbruket på Black Friday har falt for første gang noensinne
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nettforbruket på Black Friday har falt for første gang noensinne

For første gang noensinne har nettforbruket i forbindelse med Black Friday falt, det viser en ny rapport fra Adobe. I år ble det handlet for 8.9 milliarder dollar på nett i motsetning til 9 milliarder dollar i fjor.

forfatter
Publisert 03.12.21 - 09:00

For første gang er Black Friday-forbruket lavere enn året før. Det kommer frem i en ny rapport om juleinnkjøp fra Adobe Analytics. Rapporten viser at det i år har blitt handlet for 8.9 milliarder dollar, litt mindre enn de 9 milliardene som ble brukt i 2020.

Adobe peker på at tendensen kan være forårsaket av en økning i forbruket før salgsdagene, da noen butikker startet med tilbud og kampanjer allerede i oktober.

Ifølge Vivek Pandya, som er sjefsanalytiker hos Adobe Digital Insights, har forbrukerne blitt mer varsomme med å slå til på de store tilbudene. Også selv om de kommer før eller etter Black Week:

«For første gang noensinne opplevde Black Friday en omvendt veksttendenes sammenlignet med de siste årene. Kjøperne er strategiske med gavehandelen, kjøper mye tidligere på sesongen og er fleksible med hvor de handler, for å sikre at de får de beste tilbudene,» uttaler analytikeren.

Les også Det er helt svart! Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.

Flere kjøper på mobil, men de fleste foretrekker fortsatt dataen

44,4% av alle online-salg på Black Friday ble gjort via en smarttelefon, som er en stigning på 10,6% i forhold til året før. 62,2% av alle besøk kom via en smarttelefon, som er en økning på 2,2% sammenlignet med 2020. Det tyder derfor på at forbrukerne fortsatt surfer på mobilen, men at de helst tar frem PC-en når det skal handles.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Integrert arbeidshest til kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a er en slank arbeidsstasjon til (hjemme)kontoret, som lover å være både kraftig og intelligent.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-musen, det nye MX mekaniske trådløse tastaturet og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastaturet skal hjelpe avanserte digitale utviklere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend