Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kommentar

Derfor tar Lyd & Bilde betalt for artiklene

Verden har endret seg, markedet også, og derfor har vi også gjort endringer som vi anser som nødvendige.

Skrevet av / 16.05.21 - 10:00
Derfor tar Lyd & Bilde betalt for artiklene
comment Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Man trenger ikke å ha vært lenge på Internett for å se at det flommer over av informasjon. Mye av det er bare ett klikk unna, gratis, enkelt å finne og repeterende på mange andre nettsteder. Svært mye av det man finner på nett, er ikke unikt stoff, men ofte sakset, limt og lett omarbeidet stoff som resirkuleres på forskjellige nettsteder.

Det er som regel gratis.

Men de siste årene har betalingsmurene poppet opp, til manges irritasjon. Lokalnyhetene som før var gratis på nett, har havnet bak en betalingsløsning. Det samme har skjedd andre steder i verden, hvor mindre av det unike stoffet er tilgjengelig gratis for leserne.

Flere nettsteder er mer eller mindre lukket for lesere som ikke abonnerer, og det har skjedd fordi det har er en helt nødvendig konsekvens av markedsendringer de 10 siste årene.

Det er ikke mer enn 5-6 år siden at annonseinntektene stod for brorparten av våre inntekter. Da var alt innhold på våre nettsider gratis. Siden har annonsemarkedet hatt en markant dreining mot nett og sosiale medier – som Facebook og Google – bort fra tradisjonelle magasin- og nettannonser.

Med fallende annonseinntekter dreier mediene raskt mot abonnementsløsninger, og det har også vi gjort.

Abonnenter er viktig for å sikre at vi har inntekter som forsvarer forretningsdriften. Det er faktisk sånn at selv om redaksjonen er drevet av entusiaster, brennende for musikk, god lyd og ny teknologi, så lever vi av inntektene vi får. Det er de som betaler regningene og gjør det mulig å leve av å lage unikt stoff for leserne.

Det samme gjelder for papiravisene som også har mistet mesteparten av de tradisjonelle annonseinntektene. Flere og flere av dem tar betalt for stoffet de lager med en betalingsløsning, akkurat som vi gjør. Et nisjenettsted som Lyd & Bilde, gir leserne tilgang til unikt stoff, skrevet av uavhengige, profesjonelle og entusiastiske journalister, med høy ekspertise på ulike fagområder, som hjelper leserne å ta kvalifiserte beslutninger, før de skal handle.

Vi tror at betalingsløsninger som vår, sikrer at vi kan gjøre en best mulig jobb for leserne, som fortjener kritisk og opplysende journalistikk, og fullstendig uavhengige tester de kan stole på.

Journalistikk koster, uansett om man skriver om krig og korona, eller lyd og bilde.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

9 hendelser på “Derfor tar Lyd & Bilde betalt for artiklene”

 1. Regner med at dette gjelder de som ikke allerede er abonnenter? For oss som betaler en fast sum hver måned så bør alle artikler være inkludert i prisen.

  Ellers er L&B OK både som fysisk magasin og på web, men jeg begynner å bli temmelig lei alle testene av elbiler….

 2. Ståle Johnsen

  Får masse nyttig info om akkurat det jeg er interessert i, lyd og bilde!trenger seriøs info om det! Men betale for det!?Jeg betaler for tlf,abo,musikk, Netflix, og nettverk, hvor skal det stoppe!? Lyd og bilde, positivt!

 3. Jan Thomas Johansen

  Mange som kjører Mercedes enda Lexus er en mye bedre bil.
  Smaken er akkurat…
  Bedre å ta med favoritt innspillingen å gå i sjappa sjøl

 4. Omtrent like mye dritt og mistro som på Facebook her på forumet! Kun på grunn av en ærlig faktaopplysning! Kynisme og mistenksomhet brer om seg…

 5. Trond Norum

  Kunne godt ha tenkt meg å abonnere i perioder, men automatisk fornyelse byr meg imot. Det blir bare glemt å avbestille i tide, og så får man utgifter i de periodene man ikke har tid til slikt

 6. Jan Thomas Johansen Nor

  Har ikke så følsomme ører at jeg må abonnere.
  Omtale av hi fi har blitt som vinspalter, full av fjoll

 7. Jeg håper kvaliteten på oversettelsene deres (fra engelsk/dansk til norsk) blir bedre, samt at dere i alle fall _prøver_ å sette dere inn i norske skrive- og kommaregler. Selv i denne artikkelen, opprinnelig skrevet på norsk av en erfaren norsk skribent, finnes det mange unødvendige feil. Fjern minst halvparten av kommaene, gjerne helt tilfeldig, så blir teksten lettere å lese.

 8. En selvfølge at også Lyd og Bilde må kunne ta betalt for eksklusivt innhold, slik de fleste aviser nå gjør på nett! Er blitt måten å overleve på nå på internett da annonse inntekter ikke fyller opp lenger!

 9. Ingvar Ø. Johnsen

  Jeg egner med at betalte artikler blir merket med minst «Betalt innhold». Hvis ikke forsvinner enhver troverdighet i et ellers bra blad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Scroll to Top