TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Kommentar

Derfor tar Lyd & Bilde betalt for artiklene

Verden har endret seg, markedet også, og derfor har vi også gjort endringer som vi anser som nødvendige.

forfatter
Publisert 16.05.21 - 10:00
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Man trenger ikke å ha vært lenge på Internett for å se at det flommer over av informasjon. Mye av det er bare ett klikk unna, gratis, enkelt å finne og repeterende på mange andre nettsteder. Svært mye av det man finner på nett, er ikke unikt stoff, men ofte sakset, limt og lett omarbeidet stoff som resirkuleres på forskjellige nettsteder.

Det er som regel gratis.

Men de siste årene har betalingsmurene poppet opp, til manges irritasjon. Lokalnyhetene som før var gratis på nett, har havnet bak en betalingsløsning. Det samme har skjedd andre steder i verden, hvor mindre av det unike stoffet er tilgjengelig gratis for leserne.

Flere nettsteder er mer eller mindre lukket for lesere som ikke abonnerer, og det har skjedd fordi det har er en helt nødvendig konsekvens av markedsendringer de 10 siste årene.

Det er ikke mer enn 5-6 år siden at annonseinntektene stod for brorparten av våre inntekter. Da var alt innhold på våre nettsider gratis. Siden har annonsemarkedet hatt en markant dreining mot nett og sosiale medier – som Facebook og Google – bort fra tradisjonelle magasin- og nettannonser.

Med fallende annonseinntekter dreier mediene raskt mot abonnementsløsninger, og det har også vi gjort.

Abonnenter er viktig for å sikre at vi har inntekter som forsvarer forretningsdriften. Det er faktisk sånn at selv om redaksjonen er drevet av entusiaster, brennende for musikk, god lyd og ny teknologi, så lever vi av inntektene vi får. Det er de som betaler regningene og gjør det mulig å leve av å lage unikt stoff for leserne.

Det samme gjelder for papiravisene som også har mistet mesteparten av de tradisjonelle annonseinntektene. Flere og flere av dem tar betalt for stoffet de lager med en betalingsløsning, akkurat som vi gjør. Et nisjenettsted som Lyd & Bilde, gir leserne tilgang til unikt stoff, skrevet av uavhengige, profesjonelle og entusiastiske journalister, med høy ekspertise på ulike fagområder, som hjelper leserne å ta kvalifiserte beslutninger, før de skal handle.

Vi tror at betalingsløsninger som vår, sikrer at vi kan gjøre en best mulig jobb for leserne, som fortjener kritisk og opplysende journalistikk, og fullstendig uavhengige tester de kan stole på.

Journalistikk koster, uansett om man skriver om krig og korona, eller lyd og bilde.

 

 

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

9 kommentarer om “Derfor tar Lyd & Bilde betalt for artiklene”

 1. Regner med at dette gjelder de som ikke allerede er abonnenter? For oss som betaler en fast sum hver måned så bør alle artikler være inkludert i prisen.

  Ellers er L&B OK både som fysisk magasin og på web, men jeg begynner å bli temmelig lei alle testene av elbiler….

  Svar
 2. Får masse nyttig info om akkurat det jeg er interessert i, lyd og bilde!trenger seriøs info om det! Men betale for det!?Jeg betaler for tlf,abo,musikk, Netflix, og nettverk, hvor skal det stoppe!? Lyd og bilde, positivt!

  Svar
 3. Mange som kjører Mercedes enda Lexus er en mye bedre bil.
  Smaken er akkurat…
  Bedre å ta med favoritt innspillingen å gå i sjappa sjøl

  Svar
 4. Omtrent like mye dritt og mistro som på Facebook her på forumet! Kun på grunn av en ærlig faktaopplysning! Kynisme og mistenksomhet brer om seg…

  Svar
 5. Kunne godt ha tenkt meg å abonnere i perioder, men automatisk fornyelse byr meg imot. Det blir bare glemt å avbestille i tide, og så får man utgifter i de periodene man ikke har tid til slikt

  Svar
 6. Har ikke så følsomme ører at jeg må abonnere.
  Omtale av hi fi har blitt som vinspalter, full av fjoll

  Svar
 7. Jeg håper kvaliteten på oversettelsene deres (fra engelsk/dansk til norsk) blir bedre, samt at dere i alle fall _prøver_ å sette dere inn i norske skrive- og kommaregler. Selv i denne artikkelen, opprinnelig skrevet på norsk av en erfaren norsk skribent, finnes det mange unødvendige feil. Fjern minst halvparten av kommaene, gjerne helt tilfeldig, så blir teksten lettere å lese.

  Svar
 8. En selvfølge at også Lyd og Bilde må kunne ta betalt for eksklusivt innhold, slik de fleste aviser nå gjør på nett! Er blitt måten å overleve på nå på internett da annonse inntekter ikke fyller opp lenger!

  Svar
 9. Jeg egner med at betalte artikler blir merket med minst «Betalt innhold». Hvis ikke forsvinner enhver troverdighet i et ellers bra blad.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Musestille fra Trust Hvis du - eller omgivelsene dine - plages av høylytte tastetrykk og museklikk, da har Trust et alternativ.
Sertifisert av Google Meet Kommunikasjonsselskapet Poly meddeler nå at deres videohøyttalerfamilie Studio X kommer til å bli de første Androidbaserte videoenhetene noensinne med sertifisering for Google Meet.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Nordmenn handler mindre elektronikk TV-salget fortsetter å falle, kjempevekst for foto.
Følg Lyd & Bilde