TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Dell tar minimalismen et steg videre i XPS 13

2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.

forfatter
Publisert 17.06.22 - 13:04

Den superslanke og minimalistiske Dell XPS 13 laptop-en har alltid representert noe av det skarpeste innen ultrabooks. Nå skrur Dell opp minimalismen enda et hakk i 2022-generasjonen av maskinen, som kommer som både normal bærbar og 2-i-1 PC.

xps13G5
Dell XPS 13. (Foto: Dell)

Den nye Dell XPS 13 har femte generasjon av Dells såkalte InfinityEdge-skjerm. Skjermen fås med (opptil) 4K+-oppløsning. Batteritiden er opptil 12 timer, og den nye serien fås naturligvis med 12. generasjon Intel Core-prosessorer. Noe litt usedvanlig er at maskinen kan fås med enten Windows 11 eller Ubuntu 20.04 som operativsystem.

For å gjøre den nye Dell XPS 13 så kompakt som mulig har Dell redesignet layouten på innsiden og gjort hovedkortet 1,8 ganger mindre enn den tidligere XPS 13-modellen fra 2021. Altså redusert det til litt over halv størrelse. Resultatet er en XPS 13, som er både tynnere og lettere, samtidig som den tilbyr bedre lyd, ytelse og levetid.

XPS 13 2 in 1 3
XPS 13 2-i1. (Foto: Dell)

Den nye Dell XPS 13 2-i-1 har som den første XPS-PC-en innebygd mulighet for 5G-forbindelse. XPS 13 2-i-1 kommer også med eSIM-teknologi, som gir deg muligheten til å enkelt bytte på abonnement uten et fysisk simkort.

Det magnetiske dekselet, XPS Folio støtter tre forskjellige vinkeljusteringer 100°, 112,5° og 125°), som både gir ekstra fleksiblitet og komfort. Med XPS Stylus-pennen kan du også uttrykke din kreativitet med en naturlig skriveopplevelse, som gjør enheten til en avansert skisseblokk.

Skjermen har opptil 3K-oppløsning. Webkameraet har en oppløsning på 1080P. Dell XPS 2-i-1 har også et 4K-kamera på baksiden som gir deg muligheten til å ta bilder i høy oppløsning.

Pris og tilgjengelighet

Dell XPS 13 (9315) er tilgjengelig nå til en pris fra 13.990 kroner.
Dell XPS 13 2-i-1 (9315 2-i-1) blir tilgjengelig senere i sommer. Prisen er foreløpig ikke kjent.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-musen, det nye MX mekaniske trådløse tastaturet og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastaturet skal hjelpe avanserte digitale utviklere.
Dell-PC'er til fleksibelt arbeid Dell satser på den såkalte hybride arbeidsplassen - hvor man ikke bare jobber på kontoret, men hvor som helst.
Smart kamera til møterommet Nå er det slutt på å gjemme seg for kameraet under videomøter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend