TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Dell tar minimalismen et steg videre i XPS 13

2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.

forfatter
Publisert 17.06.22 - 13:04

Den superslanke og minimalistiske Dell XPS 13 laptop-en har alltid representert noe av det skarpeste innen ultrabooks. Nå skrur Dell opp minimalismen enda et hakk i 2022-generasjonen av maskinen, som kommer som både normal bærbar og 2-i-1 PC.

xps13G5
Dell XPS 13. (Foto: Dell)

Den nye Dell XPS 13 har femte generasjon av Dells såkalte InfinityEdge-skjerm. Skjermen fås med (opptil) 4K+-oppløsning. Batteritiden er opptil 12 timer, og den nye serien fås naturligvis med 12. generasjon Intel Core-prosessorer. Noe litt usedvanlig er at maskinen kan fås med enten Windows 11 eller Ubuntu 20.04 som operativsystem.

For å gjøre den nye Dell XPS 13 så kompakt som mulig har Dell redesignet layouten på innsiden og gjort hovedkortet 1,8 ganger mindre enn den tidligere XPS 13-modellen fra 2021. Altså redusert det til litt over halv størrelse. Resultatet er en XPS 13, som er både tynnere og lettere, samtidig som den tilbyr bedre lyd, ytelse og levetid.

XPS 13 2 in 1 3
XPS 13 2-i1. (Foto: Dell)

Den nye Dell XPS 13 2-i-1 har som den første XPS-PC-en innebygd mulighet for 5G-forbindelse. XPS 13 2-i-1 kommer også med eSIM-teknologi, som gir deg muligheten til å enkelt bytte på abonnement uten et fysisk simkort.

Det magnetiske dekselet, XPS Folio støtter tre forskjellige vinkeljusteringer 100°, 112,5° og 125°), som både gir ekstra fleksiblitet og komfort. Med XPS Stylus-pennen kan du også uttrykke din kreativitet med en naturlig skriveopplevelse, som gjør enheten til en avansert skisseblokk.

Skjermen har opptil 3K-oppløsning. Webkameraet har en oppløsning på 1080P. Dell XPS 2-i-1 har også et 4K-kamera på baksiden som gir deg muligheten til å ta bilder i høy oppløsning.

Pris og tilgjengelighet

Dell XPS 13 (9315) er tilgjengelig nå til en pris fra 13.990 kroner.
Dell XPS 13 2-i-1 (9315 2-i-1) blir tilgjengelig senere i sommer. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Musestille fra Trust Hvis du - eller omgivelsene dine - plages av høylytte tastetrykk og museklikk, da har Trust et alternativ.
Sertifisert av Google Meet Kommunikasjonsselskapet Poly meddeler nå at deres videohøyttalerfamilie Studio X kommer til å bli de første Androidbaserte videoenhetene noensinne med sertifisering for Google Meet.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Nordmenn handler mindre elektronikk TV-salget fortsetter å falle, kjempevekst for foto.
Følg Lyd & Bilde