Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Dårlig samtalelyd skaper usikkerhet

De fleste er nok enige i at dårlig samtalelyd er frustrerende. Men hvor mye begrenser det oss egentlig?

Skrevet av / 26.12.22 - 09:48
Dårlig samtalelyd skaper usikkerhet

Ifølge en svensk undersøkelse utført i Kantar Sifos webpanel i perioden 28.–30. november 2022, kom det frem at to av tre (63 %) svensker synes det er frustrerende å ikke høre hva andre sier i en tale- eller videosamtale. Halvparten (53 %) av svenskene synes det er irriterende å ikke bli hørt selv. Sannsynligvis gjelder de samme tallene i de andre nordiske landene.

Undersøkelsen viser at konsekvensen av dette er at usikkerheten på om man kan bli hørt godt nok fører til at man føler seg begrenset under samtalen, og dermed unngår temaer som ellers føltes helt naturlige. Én av tre (32 %) oppgir at de ville unngå å snakke om noe emosjonelt, mens én av fem ville hoppet over å stille spørsmål i et møte hvis de var usikre på lyden. Spøk ser også ut til å unngås når det er mangel på teknologi, litt over én av fire (27 %) tuller ikke når de er usikre på om de blir hørt eller ikke.

Jobbverden er først og fremst virtuell, og Teams, Zoom og online-plattformer er nå den nye måten for oss å komme i kontakt med hverandre. I disse digitale miljøene er lyden en stor innvirkning på hvordan vi interagerer med hverandre. Med distanse- og hybridarbeid er det viktigere enn noen gang å ha god og pålitelig lyd for å kunne engasjere seg, dele viktig informasjon eller uttrykke seg hver dag. Bedriftsledere og organisasjoner bør gjøre alt de kan for å skape en virtuell arbeidsplass der ansatte kan skape mer menneskelige og autentiske relasjoner med kolleger, og hvor alle kan trives i en verden av hybridarbeid, sier Claus Fonnesbech, Senior Communications Director i Jabra.

Undersøkelsen er gjort på oppdrag av lyd- og videoselskapet Jabra. Nettpanelet er nasjonalt representativt og er rekruttert basert på tilfeldig utvalg. Det er ingen egenrekruttering i Kantar Sifos nettpanel. Totalt ble 1027 personer i alderen 18–79 intervjuet.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Scroll to Top