Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2023: Motorola lanserer Lenovo ThinkPhone

Skal være den perfekte smarttelefonen til forretningsfolk.

Skrevet av / 07.01.23 - 12:56
CES 2023: Motorola lanserer Lenovo ThinkPhone

Hvis du jobber i en større organisasjon, kan det hende at du ikke får lov til å bruke din egen iPhone 14 Pro Max eller OnePlus 10T i arbeidssammenheng. Store bedrifter har ofte strenge sikkerhetskrav når det gjelder hvordan ansatte håndterer data. Dette er spesielt viktig hvis du har ansvar for å håndtere mye penger og forretningsfølsom informasjon som en del av jobben.

Med dette i tankene, kan det ikke utelukkes at en Lenovo ThinkPhone fra Motorola kan være en del av onboarding-pakken neste gang du får en godt betalt stilling som salgssjef i en stor bedrift. Sammen med en Lenovo ThinkPad-datamaskin, naturligvis.

Lenovo ThinkPhone
(Foto: Motorola)

Dette er hvordan Lenovo ser det for seg, og derfor har verdens største produsent av Windows-PC-er lansert den første smarttelefonen i Think-serien på CES i Las Vegas. Dette skjer i anledning av 30-årsjubileet for ThinkPad (som Lenovo kjøpte fra IBM i 2005), og mobiltelefonen er utviklet og produsert av Motorola, som Lenovo kjøpte i 2014.

Med ThinkPhone får kundene en komplett pakke med sikkerhets- og supportfunksjoner som leverer problemfri beskyttelse og full administrasjon støttet av ThinkShield. ThinkShield er en overlegen sikkerhetsplattform med underliggende grunnleggende sikkerhetspolitikker, funksjoner, spesialisert hardware, programvare og prosesser som sørger for full sikring av enheten,” skriver Lenovo og Motorola i en felles pressemelding, som fortsetter:

Lenovo ThinkPhone
Bruk ThinkPhones kamera som webkamera til videoanrop via din ThinkPad-maskin. (Foto: Motorola)

IT-bedrifter kan trygt regne med at deres enheter er beskyttet av innebygde avanserte hardware- og premium AI-baserte sikkerhetsløsninger som Moto Threat Defense. I tillegg kan organisasjoner implementere ThinkPhones til sluttbrukere gjennom Zero Touch og administrere alle ThinkPhones gjennom enhetsadministrasjonsløsninger som Moto OEMConfig og Moto Device Manager.

Fokus på produktivitet

Selvfølgelig er ThinkPhone utviklet med tanke på at ansatte skal kunne bruke mobilen til forretningskritiske arbeidsoppgaver. Derfor leveres den nye smarttelefonen med Microsoft 365, Outlook og Teams forhåndsinstallert.

Motorola og Microsoft har også lagt til push-to-talk-funksjoner gjennom ThinkPhones ikoniske røde knapp, noe som gir brukerne mulighet for øyeblikkelig kommunikasjon i Walkie Talkie-appen gjennom Microsoft Teams.

Ved hjelp av den såkalte Think 2 Think-funksjonen kan du uten å blunke opprette forbindelse via Wi-fi mellom din ThinkPhone og ThinkPad-bærbare, lover Lenovo og Motorola.

Når de to enhetene er tilkoblet, gir Think 2 Think blant annet tilgang til integrerte løsninger som en samlet utklippstavle, slik at du enkelt kan overføre tekst, bilder, skannede dokumenter og videoer. I tillegg kan du bruke app-streaming for å åpne hvilken som helst Android-app direkte på PC-en din, og integrasjonen lar deg også bruke ThinkPhones 50 Mp-kamera som webkamera for videoanrop du foretar via ThinkPad.

Lenovo ThinkPhone
Meldinger fra din Lenovo ThinkPhone vises umiddelbart i Windows Action Center. Hvis du klikker på en melding, starter den tilsvarende telefonappen automatisk på skjermen til datamaskinen. (Foto: Motorola)

Spesifikasjoner

ThinkPhone drives av Android 13 og Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. I tillegg har den 5G og Wi-fi 6E, noe som samlet gir mobilen de raskeste mulige internethastighetene. Mobilen finnes i flere varianter med henholdsvis 8 GB og 12 GB RAM samt 128 GB, 256 GB eller 512 GB innebygd lagring.

Skjermen er på 6,6″ i FHD+ oppløsning, mens det 5000 mAh store batteriet skal kunne lades lynraskt med den medfølgende 68 W hurtigladeren, som også støtter 15 W trådløs lading.

Pris og tilgjengelighet

Lenovo ThinkPhone fra Motorola kan forhåndsbestilles allerede fra 6. januar til en veiledende pris på 9.999 kroner. Den offisielle salgsstart er 23. januar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Scroll to Top