Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple lanserer nye datamaskiner basert på oppdaterte prosessorer

Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.

Skrevet av / 17.01.23 - 19:12
Apple lanserer nye datamaskiner basert på oppdaterte prosessorer

Apple presenterte sin nyeste M2-prosessor i juni 2022. Den fant lynrask vei til bl.a. MacBook Air, som dermed ble vesentlig raskere enn de fleste lette Windows-baserte ultrabooks i samme prisklasse.

Les også Raskeste MacBook Air hittil Apples ultrabook har fått ny design og en real vitamininnsprøytning. Men prisen er også deretter.

Men vi har ventet lenge på M2 Pro og M2 Max, som vi regner med vil kunne gi spesielt MacBook Pro noe i nærheten av superkrefter. Og nå er ventetiden endelig forbi.

Apple har nemlig nettopp lansert de to lenge ventede chips, M2 Pro og M2 Max, som ifølge techgiganten i Cupertino «løfter den banebrytende energieffektive ytelse i Apple-chips til nye høyder».

M2 Pro oppsklarer M2-arkitekturen og leverer en opptil 12-kjerners CPU og opptil 19-kjerners GPU samt opptil 32 GB samlet raskt minne. M2 Max bygger videre på egenskapene fra M2 Pro og har en opptil 38-kjerners GPU, dobbelt så stor samlet minnebåndbredde og opptil 96 GB samlet minne.

(Foto: Apple)

Både M2 Pro og M2 Max inneholder Apples nestegenerasjons 16-kjerners Neural Engine, som kan utføre 15,8 billioner handlinger per sekund og er opptil 40 prosent raskere enn forrige generasjon, lover Apple.

MacBook Pro

De nye Apple-chipsene finner vei til to helt nye MacBook Pro-modeller, 14″ og 16″ MacBook Pro med M2 Pro og M2 Max.

Begge disse nye MacBook Pro-modellene støtter også Wi-Fi 6E og HDMI med støtte for 8K-skjermer.

«Med opptil 96 GB samlet minne i M2 Max-modellen kan kreative sjeler jobbe med scener som er så store at bærbare PC-er ikke kan kjøre dem,» forteller Apple i en pressemelding.
Javel ja … det gleder vi oss til å teste ut.

Begge de nye MacBook Pro-modellene har samme Liquid Retina XDR-skjermer, tilkoblingsmuligheter og 1080p FaceTime-kameraer som sine forgjengere, og de leveres begge med macOS Ventura.

(Foto: Apple)

Kundene kan bestille de nye 14″ og 16″ MacBook Pro-modellene fra i dag, og de vil være tilgjengelige fra og med tirsdag 24. januar. Prisene starter fra 27.490 kroner for den minste 14″ MacBook Pro med M2 Pro, mens 16″ MacBook Pro med M2 Pro starter fra 33.990 kroner.

Mac mini

Også den kompakte Mac mini får nå endelig nye versjoner med henholdsvis M2- og M2 Pro-prosessor. Og startprisen er satt ned til 7.990 kroner.

«Mac mini med M2 og M2 Pro leverer raskere ytelse, enda mer totalt minne og avanserte tilkoblingsmuligheter, inkludert støtte for opptil to skjermer på M2-modellen og opptil tre skjermer på M2 Pro-modellen,» kan vi bl.a. lese i Apples pressemelding.

M2-modellen har to Thunderbolt 4-porter og støtter opptil to skjermer. M2 Pro-modellen har fire Thunderbolt 4-porter og støtter opptil tre skjermer. I tillegg kan M2 Pro-modellen støtte én 8K-skjerm, noe som er en nyhet for Mac mini.

Begge modellene har to USB-A-porter, en HDMI-port, en Gigabit Ethernet-port med mulighet for 10 Gigabit og en oppgradert hodetelefonutgang som støtter hodetelefoner med høy impedans. Når det gjelder trådløst nettverk, tilbyr begge de nye modellene Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.3.

(Foto: Apple)

I likhet med de nye MacBook Pro-modellene leveres de nye Mac mini-er med macOS Ventura.

Som sagt fås Mac mini med M2 fra 7.990 kroner, mens Mac mini med M2 Pro kommer til å koste 17.990 kroner. Begge maskinene kan leveres fra 24. januar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Scroll to Top