Nyhet

Acer-bærbare med 3D-skjerm

ConceptD-maskiner fra Acer får stereoskopiske skjermer som kan sees uten 3D-briller.

Skrevet av / 28.05.21 - 16:06
Acer-bærbare med 3D-skjerm

Acer har presentert den siste generasjonen av profesjonelle PC’er under merket ConceptD, som retter seg mot kreative profesjonelle.

Som man kan forvente har de nye modellene oppdaterte prosessorer og grafikkort. Nærmere bestemt 11. generasjons Intel Core-prosessor og Nvidia GeForce RTX30xx-grafikk.

Toppmodellen er den nye utgaven av «palett-PC’en» ConceptD 7 Ezel, som nå kan fås med 15,6″ 4K-skjerm, Intel Core i7-11800H og Nvidia GeForce RTX 3080-grafikk. De nye maskinene kan kjøpes fra høsten, men prisen er fortsatt ikke sagt noe om.

Hvis man trenger enda mer kraft, så finnes det også modeller med profesjonelle Intel Xeon W-11955M prosessorer og Nvidia RTX A5000-grafik.

SpatialLabs

Oppdatert hardware er interessant i seg selv, men den største nyheten er SpatialLabs. Det er en kombinasjon av hardware og programvare som skal gjøre det mulig for 3D-designere å se arbeidet sitt tredimensjonalt på skjermen uten spesielle briller eller VR-headsett.

På hardwaresiden bygger SpatialLabs på to eye-tracking-kameraer som følger brukerens øyebevegelser og en LCD-linse foran skjermen.  Programvaren bak er Unreal Engine, som er godt kjent fra spillverden. Unreal-motoren er drivkraften bak mange grafisk tunge 3D-spill. Men den kan også brukes til mindre actionpreget 3D-grafikk.

Den dårlige nyheten er at 3D-skjermen fortsatt ikke er standard på de nye ConceptD-maskinene, heller bare en prototype. Så vi må vente en datagenerasjon til med å få tredimensjonell grafikk på den flate skjermen.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

Scroll to Top