TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Acer-bærbare med 3D-skjerm

ConceptD-maskiner fra Acer får stereoskopiske skjermer som kan sees uten 3D-briller.

forfatter
Publisert 28.05.21 - 16:06

Acer har presentert den siste generasjonen av profesjonelle PC’er under merket ConceptD, som retter seg mot kreative profesjonelle.

Som man kan forvente har de nye modellene oppdaterte prosessorer og grafikkort. Nærmere bestemt 11. generasjons Intel Core-prosessor og Nvidia GeForce RTX30xx-grafikk.

Toppmodellen er den nye utgaven av «palett-PC’en» ConceptD 7 Ezel, som nå kan fås med 15,6″ 4K-skjerm, Intel Core i7-11800H og Nvidia GeForce RTX 3080-grafikk. De nye maskinene kan kjøpes fra høsten, men prisen er fortsatt ikke sagt noe om.

Hvis man trenger enda mer kraft, så finnes det også modeller med profesjonelle Intel Xeon W-11955M prosessorer og Nvidia RTX A5000-grafik.

SpatialLabs

Oppdatert hardware er interessant i seg selv, men den største nyheten er SpatialLabs. Det er en kombinasjon av hardware og programvare som skal gjøre det mulig for 3D-designere å se arbeidet sitt tredimensjonalt på skjermen uten spesielle briller eller VR-headsett.

På hardwaresiden bygger SpatialLabs på to eye-tracking-kameraer som følger brukerens øyebevegelser og en LCD-linse foran skjermen.  Programvaren bak er Unreal Engine, som er godt kjent fra spillverden. Unreal-motoren er drivkraften bak mange grafisk tunge 3D-spill. Men den kan også brukes til mindre actionpreget 3D-grafikk.

Den dårlige nyheten er at 3D-skjermen fortsatt ikke er standard på de nye ConceptD-maskinene, heller bare en prototype. Så vi må vente en datagenerasjon til med å få tredimensjonell grafikk på den flate skjermen.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Nordmenn handler mindre elektronikk TV-salget fortsetter å falle, kjempevekst for foto.
Brukervennlig løsning for møterommet PanaCast 50 Room System er et komplett system for møterommet, som skal gjøre hybridkontoret mer brukervennlig.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Integrert arbeidshest til kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a er en slank arbeidsstasjon til (hjemme)kontoret, som lover å være både kraftig og intelligent.
Følg Lyd & Bilde