Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xpeng avslører spesifikasjoner og startpris på Xpeng P5

Xpeng P5 kan forhåndsbestilles nå

Skrevet av / 22.04.22 - 15:41
Xpeng avslører spesifikasjoner og startpris på Xpeng P5

Den kinesiske elbilen Xpeng P5 er på vei til Norge. Og nå har kineserne kommet med mer informasjon om spesifikasjonene på den nordiske versjonen av den helelektriske sedanen, sammen med en estimert startpris.

Med forhjulsdrift vil Xpeng P5 med et 66Wh batteri få en rekkevidde på opptil 465 km (WLTP) på en oppladning. Med CCS2-opplading kan elbilen lades på de aller fleste ladestasjonene i Europa.

XPENG P5
Xpeng P5 følger Xpeng’s designlinje med et “X” som kjennemerke og med karakteristiske LED for- og baklykter i hele bilens bredde. (Foto: Xpeng)

På grunn av et aerodynamisk design og skjulte dørhåndtak er Xpeng P5’s koeffisient for luftmotstand nede på 0.223 Cd, det lover produsenten, som i en pressemelding også forteller at aircondition som standard vil komme med varmepumpe, som vil kunne redusere energiforbruket ved lave temperaturer.

Interiør

Interiøret er bygget på ergonomiske prinsipper, som ifølge den kinesiske produsenten skal gi best mulig komfort for fører og passasjerer. Alle setene har setevarme som standard, lover Xpeng.

Baksetene har brede nakkestøtter og 991 mm benplass til passasjerer. Midtkonsollen har USB, USB-C-porter og A/C-regulering. Baksetet har ISO FIX for sikker fastspenning av barn. Det store bagasjerommet rommet opptil 5120 liter delt opp i det store rommet på 450 liter med et ekstra på 70 liter under.

Xpeng P5 har også et panoroma-soltak med elektrisk styrt mulighet for solskjerming, et surroundsystem med støyreduserende teknologi, samt Xfreebreath luftrensningssytem.

Kjøreegenskaper og infotainment

Produsenten forklarer i pressemeldingen at Xpeng P5 kommer med XPILOT 2.5, som beskrives som «et avansert system til å assistere sjåføren», samt operativsystemet Xmart OS, som styrer de intelligente løsningene når man kjører. I tillegg oppdateres XPeng P5s programvare i løpet av hele bilens levetid med over-the-air (OTA), opplyser produsenten.

XPILOT 2.5 benytter 5 high-definition millimeter-bølgeradarer, 12 ultrasoniske sensorer, 4 kjørekameraer og 9 high-perception kameraer til å understøtte XPILOT kjøring, XPILOT parkering og XPILOT sikkerhet.

Med XPILOT 2.5 har føreren også tilgang til en rekke muligheter som f.eks. adaptiv fartpilot (ACC), veibaneassistent (LCC), adaptiv kurvekjøring (ATC) og automatisk feltskifte (ALC).

XPENG P5
“Hey XPENG”-assistenten gir deg muligheten til å kommunisere med bilen med stemmekommandoer. Systemet kan høre hvilket sete kommandoene kommer fra og utføre en lang rekke oppgaver, som å åpne og lukke solskjermen, justere klimaanlegget, skifte kjøre-moduser og mye mer. (Foto: Xpeng)

Den intelligente parkeringsassistenten tilbyr full-automatisk parkering under tilsyn av føreren. Elbilen har også omfattende sikkerhetsutstyr, som inkluderer kollisjonsforebygging og overvåkning av førerens tilstand (DSS), i tillegg til at den har seler som elektrisk tilpasser seg forholdene.

Sist, men ikke minst, har Xpeng P5 infotainment og tilgang til bilens systemer via Xmart OS på en 15.6″ skjerm. Et stort antall applikasjoner er tilgjengelige i et appbibliotek, inklusive Spotify, DAB-radio, Smart Navigation og ekstra kamera-apper med 360 og 3D kamera-funksjoner.

Pris og tilgjengelighet

Xpeng P5 blir snart tilgjengelig i både Norge, Sverige og Danmark. Bilen kan konfigureres og forhåndsbestilles allerede nå, og den forventede startprisen er på 380.000 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top