Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Volvo EX30 utstyres med døråpningsalarm

Alarm varsler hvis du åpner døren.

Skrevet av / 17.05.23 - 17:01
Volvo EX30 utstyres med døråpningsalarm

Man forventer at sikkerhet er viktig hos Volvo, som blant annet var først ute med trepunkts sikkerhetsbelter. Uvanlig den gang, en selvfølge i dag.

Moderne biler har flere førerstøttessystemer som skal hindre ulykker. Alt fra ABS-bremser som ikke låser hjulene når man bremser, til kollisjonsvarslinger, og en kupe som polstes av kollisjonsputer når ulykken er et faktum.

Den kommende Volvo EX30 har har alt dette og mye mer. Blant annet får den en døråpningsalarm som piper og blinker, og varsler hvis man åpner døren når det kommer en syklist kjørende.

I følge tall fra Storbritannua er en femtedel av nynære sykkelulykker nettopp slike dørulykker. Så mange som 60 personer i året blir alvorlig skadet eller omkommer i slike ulykker.

Les også Volvos elektriske flaggskip i Norge Denne er det mange som venter på, vi har kikket på hva de har i vente.

«Vi har lenge hatt fokus på sikkerhet i bymiljøer, hvor biler deler plass med fotgjengere og syklister. Med Volvo EX30 tar vi bysikkerheten til neste nivå og skaper en liten SUV, som er den perfekte bil for en behagelig køreopplevelse, mens den passer på deg og andre mennesker på travle gater i moderne byer,» sier Åsa Haglund, head of Volvos Safety Centre.

Volvo EX30 har også et varslingsystem som passer på om føreren er distrahert eller uoppmerksom, og varsler først og sidne stopper om føreren ikke responderer. Sensorer i rattet og kameraer registrerer øye- og ansikstsbevegelser cirka 13 ganger i sekundet.

EX30 får også Volvo Cars nye autobremsefunksjon, som bremser og stopper bilen, dersom et kjøretøy plutselig dukker opp i et vekryss. 

Volvo EX30 offentliggjøres 7. juni 2023. Den kan bestilles fra samme dag.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top