TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

MINI Recharged

Batterielektrisk Mini du ikke får kjøpt.

forfatter
Publisert 10.06.22 - 10:09

Den engelske multidesigneren Paul Smith, har gjort det før, og nå gjør han det igjen. Mannen som er best kjent for sine fargerike striper, er ikke ukjent med å designe Paul Smith-versjoner av biler. Som regel engelske biler, og Mini er ikke noe unntak. I laget han 1998 en Paul Smith Edition av den originale Mini-en til Alec Issigonis. Altså den virkelig knøttlille Mini-en, og ikke dagens mye større utgave.

Der 98-modellen var bensindrevet med stempelmotor og Paul Smiths signatur over alt, er denne batterielektrisk, med Paul Smiths signatur over alt.

P90466676 lowRes
Mini

Mini-en er en one off, det vil si at det lages bare dette ene eksemplaret. Dessverre kan man kanskje si, for bortsett fra sittestillingen er den originale Mini-en den perfekte bybilen. Den behøver ikke noe monsterbatteri, eller effekt, for å være funksjonell. Her nøyes man med en 72 kW elektromotor, eller 98 hk, som holder i massevis i bygater.

P90466651 lowRes
Mini elektromotor

Den elektriske drivlinjen er ikke det eneste som skiller Recharged fra en 98-modell. Innvendig har Paul Smith brukt sin egen fargepalett og fjernet tepper og ‘unødvendig’ pynt som dekorlister. Rattet kan klipses av rattstammen, Formel 1-style, for lettere inn- og utstigning, og en magnet på dashbordet holder mobilen på plass.

-Vi har gjort en bil fra 90-tallet relevant for nåtiden. Sier Paul Smith. Ideer er aldri et problem. De finner du overalt. Utfordringen er å implementere dem. Her fungerte det En drøm har gått i oppfyllelse. 

P90466671 lowRes
Mini Recharged

Bilen blir vist på Salone del Mobile 2022 i Milano i disse dager.

P90466689 lowRes P90466672 lowRes P90466660 lowRes P90466687 lowRes P90466667 lowRes
<
>
P90466689 lowRes
Les også Verdens morsomste elbil? En elektrisk utgave av den snertne Mini Cooper S, med lydanlegg fra Harman Kardon – what's not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde