Nyhet

JAC e-JS4 lanseres i Norge

Nytt kinesisk bilmerke.

Skrevet av / 13.12.22 - 10:58
JAC e-JS4 lanseres i Norge

Hvis du ikke har hørt om JAC før, så er det ikke så rart. Selv om de har produsert kjøretøy siden 1954, har de knapt eksportert et eneste kjøretøy under eget navn. JAC samarbeider med Volkswagen og NIO, som vi kjenner godt, og er en av verdens største produsenter av elbiler.

Nå kommer den første elbilen under eget navn til Norge, og her snakker vi prisgunstig familiebil.

Foto: JAC

JAC e-JS4 er en mellomstor familie-SUV på 4,41 cm med forhjulstrekk, 110 kW elektromotor, fem seter, 450 liter bagasjevolum, mellom 433 og 589 km rekkevidde etter WLTP-standarden (kombinert/urban) – og den har en batteripakke på 65,7 kW, med støtte for 3-fase lading.

Varmepumpe er standard, og innvendig har den en 10,25” pekeskjerm med støtte for Apple CarPlay og Android Auto. Den leveres også med oppvarmede forseter i vegansk skinn, elektrisk panorama soltak og 360 graders kamera.

Pris og levering
Foto: JAC

Startprisen på JAC e-JS4 i Norge er 359.900 kroner før avgifter, som tyder på at den blir blant de rimeligste el-SUV-ene i sin klasse. Importøren RSA har bestilt et stort antall biler og de første kundene vil kunne få sine biler i løpet av Q1 2023.

Foto: JAC

JAC har flere modeller planlagt for lansering i tillegg til e-JS4. Den ene er en femdørs småbil kalt e-JS1 som er omtrent på størrelse med en Fiat 500 Electric, og den andre er en større familiebil kalt e-J7 Pro med kombiluke, som er på størrelse med Tesla Model 3 og Polestar 2.

Foto: JAC

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “JAC e-JS4 lanseres i Norge”

  1. Morsomt at denne bilen skal selges i Russland under gammelt “Moskvitch”-merke som er gjennopprettet i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Det ER størrelsen som teller, hevder Volkswagen.

Luksusbilen kommer endelig - prisen er vanskelig å svelge

BMW i5 avkledd - og den ser bra ut

Elektrisk speedbåt får Polestar-design

Når kommer firehjulssykkelen fra Tesla? Kanskje snart.

Flyvende bil er et steg nærmere virkelighet

Scroll to Top