Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Easee Charge Lite ladeboks

Kan styres med Bluetooth.

Skrevet av / 25.08.23 - 11:12
Easee Charge Lite ladeboks

Norske Easee ble på rekordtid Europas største produsent av ladebokser for elbiler. Men etter at svenske Elsäkerhetsverket etterspurte dokumentasjon om hvordan jordfeilbeskyttelsen i ladeboksene fungerte, har det gått trått for Easee.

Elsäkerhetsverket mente at ladeboksene måtte ha en ekstern jordfeilbryter type A, og at Easees innebyggede jordfeilbeskyttelse ikke var tilstrekkelig for en godkjenning.

Etter en del tautrekking mellom Easee og Elsäkerhetsverket, endte det med salgsforbud av Easees ladebokser – men ikke bruksforbud. Det førte til permitteringer, og ultimativt til at toppsjefen og en av gründerne, Jonas Helmikstøl, gikk av.

Siden har Easee jobbet med en ny ladeboks som oppfyller alle forskrifter, også Elsäkerhetsverkets, og den nye Charge Lite ladeboksen er allerede i salg.

– Vi har fått bestillinger på over 4000 ladere, fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Det er veldig gledelig at dette skjer i de markedene vi har hatt det tyngst de siste månedene, sier Easees salgsdirektør Stefan Dekker i en pressemelding.

Charge Lite er nå lansert i Danmark, Norge, Sverige, Nederland, Belgia og Østerrike.

Foto: Easee

Charge Lite ser ut som den samme ladeboksen tusenvis av husstander allerede har, men den er det første produktet i Easees nye produktserie. Som også består av Charge Core med høyere ladehastighet, og en MID-sertifisert lader kalt Charge Max, for fellesanlegg.

Charge Lite har en ladeeffekt på maks 11 kW på tre faser, og 7,4 kW på én fase fra et 230 V/32 A anlegg med tre faser, mens Charge Core er en kraftigere hjemmelader med maks ladeeffekt på 22 kW. Det krever 400 Volts TN nett og 32 A på tre faser.

Bluetooth

Laderen for vanlige husstander, Charge Lite, får også Bluetooth-styring, slik at man kan starte og stoppe lading, og låse opp ladekabelen uten å være tilkoblet internett.

Den får også en funksjon kalt OCPP, som betyr at man kan styre ladeboksen fra tredjeparter, uten å være avhengige av Easees skytjeneste.

De nye ladeboksene har fremdeles Easees integrerte jordfeilbeskyttelse, men er samsvarserklæringen godkjent etter riktig standard.

Easee sier i pressemeldingen at det fortsatt er helt trygt å bruke de ekisterende laderne Home og Charge, og det er ikke innført bruksforbud i noen land.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Scroll to Top