TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Cake Åik elsykkel

Svenske Cake lanserer en elektrisk lastesykkel med lang rekkevidde.

forfatter
Publisert 08.01.23 - 09:00

Du har kanskje sett elsyklene fra Cake, med det karakteristiske designet. Hvert fall hvis du har besøkt et Polestar lokale i det siste. Der står det vanligvis en Cake elmotorsykkel i utstillingen. Men Cake lager elsykler også, slike du kan sykle med på vei og gangveier hvor maksimal tillatt hastighet er 25 km/t.

Cake Åik er en elsykkel ikke så ulik elmotorsykkelen Cake Makka eller Ösa, som i likhet med Åik har hentet navnene sine fra det lokale språket på Gotland, kalt gutniska.

I motsetning til de to sistnevnte, trenger man ikke motorsykkellappen for å bruke Åik, som på gutniska betyr stor og tung last.

Cake Åik. Foto CAKE

Den er utstyrt med pedaler og en elmotor med 100 Nm dreiemoment, som drives av et 750 Wt batteri. Cake oppgir rekkevidden til 120 km på en lading, og lastekapasiteten til 200 kg. Rekkevidden kan økes til hele 360 km med to ekstra batterier koblet til. De samme batteriene kan også leveres strøm til elektriske verktøy eller en kjøleboks, noe som gjør Cake Åik egnet til både håndverkere og matlevering.

5Åik Åik_Dometic+Frontrack_L
<
>

Cake tilbyr et stort utvalg tilbehør sånn at man kan tilpasse sykkelen til en lang rekke ulike behov.

Cake Åik kan bestilles nå, og koster i basisversjon 51.760 kr.

9Åikdetail 7Åikdetail 3.Åikdetail
<
>
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde