Nyhet

CES 2023: Cake Åik elsykkel

Svenske Cake lanserer en elektrisk lastesykkel med lang rekkevidde.

Skrevet av / 08.01.23 - 09:00
CES 2023: Cake Åik elsykkel

Du har kanskje sett elsyklene fra Cake, med det karakteristiske designet. Hvert fall hvis du har besøkt et Polestar lokale i det siste. Der står det vanligvis en Cake elmotorsykkel i utstillingen. Men Cake lager elsykler også, slike du kan sykle med på vei og gangveier hvor maksimal tillatt hastighet er 25 km/t.

Cake Åik er en elsykkel ikke så ulik elmotorsykkelen Cake Makka eller Ösa, som i likhet med Åik har hentet navnene sine fra det lokale språket på Gotland, kalt gutniska.

I motsetning til de to sistnevnte, trenger man ikke motorsykkellappen for å bruke Åik, som på gutniska betyr stor og tung last.

Cake Åik. Foto CAKE

Den er utstyrt med pedaler og en elmotor med 100 Nm dreiemoment, som drives av et 750 Wt batteri. Cake oppgir rekkevidden til 120 km på en lading, og lastekapasiteten til 200 kg. Rekkevidden kan økes til hele 360 km med to ekstra batterier koblet til. De samme batteriene kan også leveres strøm til elektriske verktøy eller en kjøleboks, noe som gjør Cake Åik egnet til både håndverkere og matlevering.

5Åik Åik_Dometic+Frontrack_L
<
>

Cake tilbyr et stort utvalg tilbehør sånn at man kan tilpasse sykkelen til en lang rekke ulike behov.

Cake Åik kan bestilles nå, og koster i basisversjon 51.760 kr.

9Åikdetail 7Åikdetail 3.Åikdetail
<
>
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Det ER størrelsen som teller, hevder Volkswagen.

Luksusbilen kommer endelig - prisen er vanskelig å svelge

BMW i5 avkledd - og den ser bra ut

Elektrisk speedbåt får Polestar-design

Når kommer firehjulssykkelen fra Tesla? Kanskje snart.

Flyvende bil er et steg nærmere virkelighet

Scroll to Top