Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

BYD Seagull: Kommer til Europa

Det er bekreftet at BYD vil lansere den råbillige småbilen Seagull i Europa.

Skrevet av / 27.07.23 - 08:00
BYD Seagull: Kommer til Europa

Det er Elbil24 som fikk bekreftet av BYD under en tur til Kina, at den billige småbilen Seagull vil komme til Europa.

Markedet for kompakte elbiler har ikke tatt av som man hadde håpet, mest fordi de ofte ikke er noe spesielt billigere i produksjon enn de større SUV-ene, og ikke minst at testingen til Euro NCAPs sikkerhetskrav har blitt så omfattende og dyre, at det langt på vei visker ut forskjellene mellom rimelige og dyrere biler.

Les også Velutstyrt småbil - tror den er større Med Kia Niro EV får du kanskje den mest fornuftige småbilen der ute. Den kan dessuten gi flere kilowatt strøm til elektriske apparater.

10.600 dollar

Men BYD ser ut til å ha løst mye av floken med den lille Seagull, som ble lansert i Kina til den nette sum av 10.600 dollar.

Noen tidsramme for Europa-lanseringen er ikke satt. Men man må nok vente litt, siden den litt større småbilen Dolphin er på vei, og må få være litt på markedet før den eventuelt skal utfordres av en mindre – og vesentlig billigere – lillesøster.

I følge Elbil24 er det oppsiktsvekkende hvor mye bil den gir for pengene. Den opplevde kvaliteten var heller ikke noe dårligere enn de litt større bilene.”

Les også Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.

BYD Seagull får høyere pris i Europa

BYD Seagull vil imidlertid ikke kunne bli like billig i Europa. Grunnen er de nevnte strenge Euro NCAP sikkerhetskravene. Den omfattende sikkerhetstestingen vil nemlig øke prisen. Men ved å la være å sikte mot full pott med 5 stjerner, og heller gå for 4, kan man utelate en del av det mest “overflødige” sikkerhetsutstyret, i en bil som i stor grad er tiltenkt urban bykjøring fremfor lange landeveisstrekninger i høyere hastigheter. For eksempel kan man vurdere å skrote automatisk oppbremsing.

– Vi sjekker hvorvidt kjøpere av denne type biler vektlegger Euro NCAP i særlig grad, selv om vi naturligvis skal levere en sikker bil, forteller en BYD-representant til Elbil24.

Ved å fire på sikkerhetskravene, men “likevel levere en sikker bil”, er målet å få bilen under 20.000 dollar, rundt 200.000 norske kroner.

Så er spørsmålet om det er billig nok. Da vil “verdens billigste elbil” nemlig blant annet konkurrere mot den trofaste Nissan Leaf her til lands. Elbil24 argumenterer derfor for at den må enda lenger ned.

Kilde: Elbil24

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top