Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Elektriske pickup-trucks er neste steg i elbilrevolusjonen

Teslas Cybertruck er langt ifra den eneste. Her er en liste over de stiligste elektriske pickupene, som du snart kan kjøpe.

Skrevet av / 16.05.20 - 13:09
Elektriske pickup-trucks er neste steg i elbilrevolusjonen

De fleste har nok hørt om Teslas kommende elektriske pickup, Cybertruck, som ble lansert i fjor. Og siden da har vi også fått vite at den radikalt designede pickupen kun kommer i rent stål, uten noen form for utvending lakkering.

Tesla Cybertruck har et selvbærende karosseri i supersterkt rustfritt stål. (Foto: Tesla)

Men hvis man synes at Cybertrucken blir litt for spesiell, finnes det mange konkurrerende elektriske pickup-trucks på vei på markedet.
Roadshow har samlet en komplett liste over alle selskaper som har annonsert at de har en el-pickup på vei. Her er de fire som vi synes så mest interessante ut. Hele listen kan du lese hos Roadshow.

GMC Hummer EV. (Foto: GMC)

GMC Hummer EV

Hummer er nok den mest bling-bling-aktige bilen i verdenshistorien. Den opprinnelige Hummeren har ikke blitt produsert de siste ti årene, men nå skulle General Motors altså være på vei med en elektrisk versjon av den ultimate Brian-bilen.
Inntil videre er det sparsomt med detaljer om den nye Hummer EV, men ifølge Roadshow skal den i hvert fall få over 1.000 hestekrefter!

Rivian R1T. (Foto: Rivian)

Rivian R1T

Her er en elektrisk pickup, som virkelig ligner en klassisk pickup-truck.
Rivian R1T får en samlet ytelse på 840 hestekrefter og en rekkevidde på 640 kilometer. Den kan trekke opptil fem tonn, og klarer 0-100 km/t på ca. tre sekunder.

Bollinger B2. (Foto: Bollinger Motors)

Bollinger B2

Hvor Teslas Cybertruck ligner noe fra en sci-fi-film fra 80-tallet, så ligner Bollinger B2 noe man kunne kjørt om man er typen som skyter sin egen middag og kan bygge en bivuakk med bind for øynene.
Prisen starter på 125.000 dollar, og rekkevidden blir på små 300 km. Men så kan den til gjengjeld lastes med ca. 2,5 tonn og blir for øvrig tilgjengelig på markedet allerede til neste år!

Atlis XT. (Atlis Motor Vehicles)

Atlis XT

Atlis XT er derimot et mye billigere alternativ, den vil koste rundt 520.000 kroner på det amerikanske markedet.
Den elektriske pickupen får en rekkevidde på opptil 800 kilometer, mens et luftoppheng sørger for hele 30 cm’s avstand til bakken.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top