Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Luksuriøse ørepropper fra Bang & Olufsen

Med Beoplay EX lover Bang & Olufsen sine mest allsidige trådløse ørepropper hittil.

Skrevet av / 19.04.22 - 13:20
Luksuriøse ørepropper fra Bang & Olufsen

Med Bang & Olufsen hører gjerne en høy følelse av luksus, og Beoplay EX er intet unntak, om vi skal tro bildene i hvert fall. De legger seg over Beoplay E8 i pris og kvalitet, og bør derfor sees på som en søskenmodell til flaggskip-hodetelefonene Beoplay HX og dessuten gaming-hodesettet Beoplay Portal.

Beoplay EX skiller seg fra tidligere Bang & Olufsen-propper, ved å ha utstikkende mikrofoner. Som hos Apples AirPods Pro, bare med firkantede mikrofonbommer i stedet for runde. Den nye modellen er designet av Thomas Bentzen, vi loves at fasongen og den lille størrelsen «sikrer komfortabel og stabil bruk i timevis, uten behov for justeringer.»

BO Beoplay EX lifestyle3
B&O Beoplay EX. Foto: Bang & Olufsen

Statement-produkt

Med en speillignende glassfront og en børstet aluminiumsring satser den danske luksusprodusenten på at Beoplay EX skal bli et «statement»-produkt. Øreproppene finnes i fargene Black Anthracite (sort), Gold Tone (gull) og Anthracite Oxygen (sort og blå), og de kommer i et matchende ladeetui i børstet aluminium, som er i praktisk lommestørrelse.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen4 BO Beoplay EX gold4 BO Beoplay EX black
<
>
Anthracite Oxygen. Foto: Bang & Olufsen

Store høyttalerelementer

B&O lover oss virkelig kremlyd med Beoplay EX, blant annet fra store 9,2 mm høyttalerelementer. De største Bang & Olufsen noen gang har brukt i en trådløs ørepropp. Det vanlige er gjerne 6-8 millimeter, så vi regner med at disse øreproppene ikke har noe problem med å flytte det de skal av luft i bassområdet.

Adaptiv støykansellering

Vi loves superb lyd, «enten du bruker dem på kontoret, på farten, på treningssenteret eller hjemme.» Adaptiv, aktiv støykansellering skal velge den beste mengden støykansellering i enhver situasjon, og du kan selvsagt overstyre dette som du selv ønsker.

BO Beoplay EX gold BO Beoplay EX black2 BO Beoplay EX Anthracite Oxygen
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Inntil 20 timer spilletid

Samlet spilletid fra batteriene er Beoplay EX oppgitt til 20 timer inkludert lading fra etuiet, mens du får seks timer i proppene alene, med ANC påslått. Mer trenger du ikke, mener vi.

Det sitter tre mikrofoner i hver ørepropp, for best mulig støykansellering og samtalelyd. En egen «stemmefunksjonalitet» sitter innebygd, vi regner med dette betyr såkalt sidetone, som gjør at du hører din egen stemme gjennom øreproppene under samtaler. Praktisk.

BO Beoplay EX gold Graabein 2
Beoplay EX i Gold Tone er rett og slett lekre. Foto: Geir Gråbein Nordby

Multipunkt

Øreproppene har Bluetooth 5.2, altså siste versjon, som blant annet betyr at proppene kan tilkobles to enheter samtidig. Også kjent som multipunkts-tilkobling, som betyr at du kan spille musikk fra mobilen, som automatisk går på pause om en Zoom-samtale startes på PC-en. For eksempel.

Med IP57-sertifisering er Beoplay EX både støv- og vanntette, som også betyr at de tåler saltvann.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen3 BO Beoplay EX black4 BO Beoplay EX gold3
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Beoplay EX: Pris og tilgjengelighet

Bang & Olufsen Beoplay EX koster 4199 kroner, og blir tilgjengelig fra den 5. mai.

Mer info: bang-olufsen.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top